Hlavní obsah

Samet slavil na bruslích v Londýně, knihu mu křtilo jedenáct kmotrů. Kanonýr je k neutahání

Praha

Kumpáni z několika sportovních i uměleckých odvětví ho charakterizují jako kamaráda s dobrým srdcem, který dává lidi dohromady. Bývalý fotbalový kanonýr Horst Siegl dál kope do míče za Jíloviště a kočuje po republice se svým exhibičním týmem, hraje však také hokej, golf či tenis. K letošním únorovým padesátinám si dal opožděný dárek. V Praze mu jedenáct kmotrů pokřtilo knihu Pozor, pálí Sigi, kterou napsal spolu s rozhlasovým reportérem Stanislavem Sigmundem. Na křest se podívejte v přiloženém videu.

Křest hnihy fotbalisty Horsta Siegla s titulem Pozor, pálí SigiVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Když fotbalista, tak kompletní jedenáctka kmotrů. První knihu Horsta Siegla v Národním domě na Vinohradech pokřtili Antonín Panenka, Jiří Hrdina, Ivan Hašek, Pavel Kuka, Martin Frýdek, Vladimír Šmicer, Ladislav Vízek, Jaroslav Bednář, Martin Dejdar, Sagvan Tofi a Jakub Kohák.

Shodli se, že padesátník je k neutahání, za týden stíhá spoustu zápasů v nejrůznějších sportovních odvětvích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý fotbalista Horst Siegl s knihou "Pozor pálí Sigi!" i sbárkou dresů, jež během kariéry oblékal.

Třeba výročí sametové revoluce nedávno v půlce listopadu oslavil v Londýně jako hokejista po boku Petra Čecha či Jana Kollera.

„Vyrazili jsme do Anglie s Dejdarovým týmem HC Olymp, parádní zápas," libuje si Horst Siegl.

„Hokej mu teď jde líp než fotbal," ujišťuje hokejový šampion Jaroslav Bednář.

Kamarádí i se slávisty

Že Siegl spojuje odvěké rivaly, dokládá skutečnost, že mu knížku pokřtili i rivalové z jiných pražských klubů včetně slávistů.

„Musel jsem na křest dorazit, abych knihu dostal. Jako slávista bych si je přece v krámě kupovat nemohl," kření se Vladimír Šmicer.

Foto: Sport.cz

Kanonýr Horst Siegl už nestřílí góly v lize, hraje za svůj Sigi Team. Nastupuje tam i kanonýrův syn Horst a celá řada dalších fotbalových osobností.

Siegl kopal i za Kaiserslautern, Příbram či Plzeň. V srdci však má hlavně Spartu, s níž dobyl jedenáct mistrovských titulů.

„Pořád je pro mě číslo jedna a jednou bych se do ní chtěl vrátit. Jde samozřejmě o to, aby byl zájem i z druhé strany. Když jsme ji trénovali s Míšou Bílkem, měli jsme úspěch," vzkazuje na Letnou.

V současnosti působí jako televizní expert a svůj klub často nešetří. „Nemá dobře poskládaný tým. Vzhledem k možnostem Sparty už hledání správné cesty trvá dost dlouho," mrzí Siegla.

Reklama

Související témata: