Hlavní obsah

Pohroma pro Plzeň! Po senzační porážce má na Slavii obří ztrátu. Jablonec je před Spartou

Praha
Aktualizováno

Vedoucí Slavia bude mít díky jednoznačné páteční výhře na čele nejvyšší fotbalové soutěže po 19. kole už 14bodový náskok, protože druhá Plzeň v sobotu senzačně prohrála na hřišti Slovácka 1:2. Jablonec odpoledne vyhrál v Opavě 2:1 a vyšvihl se alespoň dočasně na čtvrtou příčku před Ostravu a Spartu. Teplice zlomily sérii porážek a porazily Zlín 2:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka po brzkém gólu proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Vicemistr z Plzně uvadá herně i výsledkově, venku nevyhrál už počtvrté v řadě. Slovácku podlehl podruhé v sezoně a na jeho půdě prohrál poprvé po 14 letech.  Domácí poslal hned v úvodu do vedení Petr Reinberk. Plzeň se ze šoku oklepala a ještě před pauzou srovnal Michael Krmenčík. Západočeši ale po změně stran neměli prakticky žádnou šanci a navíc jim v závěru zasadil z protiútoku smrtící ránu Patrik Hellebrand.

Jablonec si spravil chuť po porážce s nováčkem z Českých Budějovic v Opavě. Slezané až dosud pod trenérem Jiřím Balcárkem neprohráli a do soboty také drželi 350 minut trvající neprůstřelnost, jenže proti Jablonci ztratili obě série.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Adam Hloušek z Plzně a Petr Reinberk ze Slovácka.

Na gól Martina Doležala ještě dokázal hlavou odpovědět Jan Žídek, hostům ale vystřelil krátce po svém příchodu na hřiště výhru Dominik Pleštil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Řezníček z Teplic se raduje z gólu proti Zlínu

Teplice se dočkaly výhry po šesti zápasech. V duelu ze spodních pater tabulky šly po přestávce do vedení zásluhou Jakuba Řezníčka. Pak sice srovnal hostující Antonín Fantiš, jenže vedení záhy vrátil Severočechům premiérovou ligovou brankou osmnáctiletý Jan Knapík. Zlín čeká na venkovní výhru už šest zápasů.

Program 19. ligového kola:
Pátek
Bohemians - Ostrava 0:2
Liberec - Slavia 0:3
Sobota
Teplice - Zlín 2:1
Branky: 47. Řezníček, 74. Knapík - 71. Fantiš
Opava - Jablonec 1:2
Branky: 70. Žídek - 49. Doležal, 82. Pleštil
Slovácko - Plzeň 2:1
Branky: 7. Reinberk, 83. Hellebrand - 43. Krmenčík
Neděle
14:30 Karviná - Olomouc
14:30 České Budějovice - Příbram
17:00 Sparta - Mladá Boleslav

Reklama