Hlavní obsah

Baník podepsal nové smlouvy také s Bystroněm a Zeherem

OSTRAVA

Do skupiny fotbalistů, které si Ostrava zavázala novými dlouhodobými kontrakty, od úterý patří také záložník David Bystroň a momentálně nejlepší ligový střelec Róbert Zeher. Bystroň podepsal smlouvu na tři a slovenský útočník dokonce na čtyři roky.

Článek

Baník si v minulých dnech pojistil až pětiletými kontrakty už řadu hráčů prvního mužstva, k nimž se v úterý připojila další dvě jména. "Budeme v tom pokračovat, během jednoho, dvou měsíců budeme mít kádr složený jen z hráčů se smlouvami na tři až pět roků," řekl generální manažer Werner Lička. "Nemusí to nutně znamenat, že si je tak dlouho budeme vázat, ale je to důležité pro naplňování našich ambicí. Chceme ustálit výkonnost mužstva tak, aby v příštích pěti letech patřilo nejhůře do pátého místa," dodal Lička.

Podle něj mělo jednání s Bystroněm a Zeherem hladký průběh. "Tak nějak si představuji jednání klub-hráč-manažer," uvedl Lička. Hráči prý s klubem nelicitovali. Ani Zeher, kterému vzhledem k jeho aktuální střelecké potenci mohly zamotat hlavu nabídky z jiných klubů. "Ne, nebyly žádné komplikace. Minimálně do konce sezóny se ničím jiným než Baníkem nebudu zabývat. Jednání probíhala vlastně už od soustředění v Německu, není to otázka posledních dnů. Bylo to úplně v pohodě," doplnil košický odchovanec Zeher, jenž do Ostravy přestoupil před dvěma lety z Opavy.

Reklama