Hlavní obsah

Neodpískaná penalta budí vášně. Byla jasná, míní kouč Teplic. Nebudeme slepí a kývat jako ovce, dodává

Praha

Oddechl si. A pořádně. Teplice doma vyhrály ve fotbalové Fortuna lize nad Zlínem 2:1 a vyválčily důležité tři body. Po utkání měl trenér vítězů Stanislav Hejkal radost z vítězství. Čelil však také řadě dotazů kvůli neodpískané penaltě ve prospěch Teplic, když zahrál rukou v pokutovém území Bartošák. „Bylo to prostě jasný," kroutil hlavou kouč, který se v minulosti spolu s vedením severočeského klubu nebál vyjádřit směrem k výkonům rozhodčích. Hejkal na tiskové konferenci také přiznal, že na utkání nebyl systém VAR, takže se situace nedala přezkoumat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Stanislav Hejkal během utkání

Článek

V první půli byl k vidění sporný okamžik, kdy Bartošák zahrál v pokutovém území rukou. Rozhodčí ale ukazoval, že v žádném případě. Můžete se k tomu vyjádřit?

Nebyl tady VAR. Byl v pátek na Bohemce a taky to nedopadlo, Ono to je jedno. Já jsem na to koukal ještě na střídačce na tablet, na telefon. A bylo to prostě jasný. Co k tomu říct. Nebyl tady VAR, teď jsme každý chytrej.

Měli jste podle všeho kopat penaltu, ne?

Byl jsem pevně přesvědčený, že budeme kopat pokutový kop, protože nějakých dvacet zápasů, co máme odehráno, tak jsme nekopali ani jednu. A tentokrát k tomu byla velká šance. A zase nám to nevyšlo. Tak snad příště.

Nelitujete vašich slov po předchozích zápasech, nebo i prohlášení klubu ohledně rozhodčích, protože penalta vypadala jednoznačně i podle opakovaných záběru to hlavní rozhodčí měl vidět, stejně jako asistent...

Nezalitoval, protože oddíl se rozhodl jít nějakou cestou a já se s ní ztotožňuji. Za svými slovy si stojím. Nemůžeme být slepí koně, nějaké ovce, které budou kývat a říkat, třeba nám to jednou vrátí. Jestli vidím, nechci říct chybu, ale vidím, že něco bylo špatně rozhodnuto v neprospěch Teplic, tak se ozvu a řeknu to tak, jak to vidím. Nebudu říkat, že by mě zajímal ten a ten moment. Řeknu, že dle mého názoru to byla chyba, VAR byl špatnej. Ale tentokrát tu VAR nebyl. Prostě jdeme s vedením cestou, kterou jsme nastolili. A tou půjdeme dál.

Reklama

Související témata: