Hlavní obsah

Slávista Vácha se v Jablonci chytil

Na půlroční hostování z pražské Slavie přišel do Jablonce mladičký záložník Lukáš Vácha. Osmnáctiletý fotbalista dostal poprvé důvěru v pohárovém utkání v Rakousku proti Austrii a trenéra Luboše Kozla nezklamal.

Článek

Také proto vyběhl poprvé v základní sestavě jabloneckého týmu v pondělí proti Mladé Boleslavi v ligové dohrávce třetího kola. „Nervózní jsem byl, ale postupně to ze mě spadlo a snad jsem diváky ani trenéra nezklamal,“ řekl skromně talentovaný Vácha.

O tom, že může být v lize i přes svůj nízký věk platným hráčem, dokázal během zápasu několikrát. Byl hodně aktivní a několikrát vyzval spoluhráče kolmou přihrávkou do rychlého brejku.

Přitom to měl těžké. Měl za úkol rozbourávat útočné snahy hostů ve středu pole. „Trenér chtěl, abychom v prostředku hráli s Eliášem a stahoval se tam i Honza Svátek. Myslím, že se nám to celkem i dařilo. Boleslav má silnou zálohu. Hrají v ní výborní fotbalisté jako Matějovský, Rajnoch a další rychlíci, kteří je doplňují po stranách,“ uznal mladý fotbalista.

Vácha toho za utkání naběhal neuvěřitelné množství a to měl v nohách zápas ve Vídni. Síly mu však vydržely až do konce, Jablonec bral bod za remízu 1:1. „Chtěli jsme vyhrát a získat první tři body v sezóně. V úvodu ligy jsme vyšli dvakrát bodově naprázdno, ale teď jsme se utvrdili v tom, že můžeme hrát vyrovnanou partii s každým,“ dodal Vácha.

Reklama

Související témata: