Hlavní obsah

Většina cizinců Sparty filmuje, čílí se její bývalý kapitán. Kanga lehne, pak běhá jak srnka

Nelíbí se mu, jak ochotně padají zahraniční fotbalisté Sparty na trávník. A když je kritizuje, pořád tak trochu pálí do vlastních řad. Záložník Marek Matějovský už je dávno kapitánem Mladé Boleslavi, pásku však nosil také na Letné. Spartu má pořád rád, nikdy na ni nezapomene. A v Silvestrovském derby internacionálů ostatně zanedlouho znovu oblékne její rudý dres...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi v akci.

Článek
Fotogalerie

Pořád se sem může vracet jako domů. Působil na Letné v letech 2010 - 2016. Byl tedy také u treble v roce 2014, což jsou poslední trofeje, které klubový archivář Václav Boreček zaknihoval.

Fanoušci Sparty na kapitána Mladé Boleslavi nezapomínají. Když šel tři minuty před koncem střídat, příznivci domácích mu znovu zatleskali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi.

„Prožil jsem ve Spartě spoustu let a na klub samozřejmě nezapomenu. Mám to tady rád stejně jako fanoušky. Jenže jakmile jsem na hřišti jako soupeř, tak chci zvítězit," ujišťuje Marek Matějovský po duelu o třetí příčku v tabulce, který domácí vyhráli 5:2.

„Lidem poděkuju, že mi zatleskali. Přijel jsem ovšem se záměrem, že by klidně mohli nadávat, kdybychom jim vzali nějaké body. Což se bohužel nepovedlo," lituje internacionál, který brzy oslaví 38. narozeniny.

Padání se jim píská, brblá

Po zápase mu nebylo příliš do řeči. Netajil, že je v emocích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek ze Sparty oslavuje gól na 2:0 během utkání s Mladou Boleslaví.

„Viděl jsem spoustu sporných momentů a většina z nich byla proti nám. Většina cizinců Sparty z mého pohledu spoustu věcí přihrává, ať už Kanga, Mandjeck nebo Plavšič. Tady se jim to píská, přitom hodně zákroků nebylo tak vážných," stěžuje si Matějovský.

„Několikrát jsem viděl Kangu, jak lehnul. Pak zjistil, že se nepíská, a najednou běhal jak srnka. Když sudí tohle píská, tak se dostane pod tlak a na hřišti je pak všechno hodně složité," vede si svou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Guélor Kanga se raduje z trefy proti Mladé Boleslavi.

A není sám. „Nechci si kazit hloupou větou dojem z vynikajícího utkání, ale na hřišti byli lidé, kteří tempu ani kvalitě utkání nestačili," reaguje diplomaticky trenér Jozef Weber a nepřímo tak ukazuje na rozhodčího Pavla Rejžka.

Oba vzájemné zápasy na podzim přinesly velkou přestřelku. Mladá Boleslav v srpnu doma zvítězila 4:3, Sparta se jí teď nedělní výhrou 5:2 náležitě revanšovala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Choreo fanoušků Sparty na zápas s Mladou Boleslaví.

„Pro diváka musel být zápas velmi zajímavý. Bohužel pro nás dopadl špatně. Sparta ho zvládla. Utkání nebylo jednoduché, ale nemyslím si, že výsledek odpovídá dění na hřišti," uzavírá Matějovský.

Reklama

Související témata: