Hlavní obsah

Jihočeši jsou hit, Drobný a Horejš ovládli ankety

Aktualizováno

Nováček z jihu Čech se rychle stal šlágrem soutěže. Hráčem a Trenérem měsíce fotbalové Fortuna ligy jsou za listopad zástupci Dynama České Budějovice, brankář Jaroslav Drobný a kouč David Horejš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný během utkání na Spartě.

Článek

Po jedenácti kolech se krčili na poslední pozici tabulky a zdálo se, že prvoligová anabáze nováčka z Českých Budějovic bude ve znamení tuhého boje o záchranu. Poté však na jihu Čech přivítali mezi tyče velezkušeného brankáře Jaroslava Drobného a výkony týmu šly pod vedením ambiciózního kouče Davida Horejše rázem nahoru.

Fotbalisté Dynama se nastratovali k parádní, aktuálně již osmizápasové sérii bez porážky, která je katapultovala až na současné sedmé místo tabulky.

Bundesligou protřelý gólman Jaroslav Drobný si obnovenou premiéru v českobudějovickém dresu odbyl v duelu 13. kola na hřišti Olomouce a Dynamo od té doby nenašlo už téměř dva měsíce přemožitele! Čtyřicetiletý brankář si drží skvělou formu.

Za úspěchy týmu stojí také mladý kouč David Horejš. Dvaačtyřicetiletý trenér dovedl v minulé sezoně Dynamo k postupu, teď s ním pořádně čeří vody i v nejvyšší soutěži. V ní jeho svěřenci dýchají ze sedmé pozice na záda týmům v elitní skupině, když mají stejně bodů jako šestý Baník a jen dvoubodovou ztrátu na třetí Spartu.

Reklama

Související témata: