Hlavní obsah

Slavia před Ajaxem přesvědčila a porazila Brno 1:0

Ve 4. kole Gambrinus ligy přivítali hráči Slavie tým 1.FC Brno. Brněnští fotbalisté přijeli napravit poslední ligové vystoupení, kdy na domácí půdě nechali všechny tři body plzeňské Viktorii. Slavia naopak letos ještě nepoznala hořkost prohry a ani po sobotním utkání nechtěla měnit statistiky. To se jí nakonec povedlo a na domácí půdě porazila Brno brankou Stanislava Vlčka 1:0.

Článek

Domácí se do brněnských fotbalistů pustili hodně zhurta a již v první minutě se do vápna probíjel slávistický Janda, ovšem byl odstaven hostujícím obráncem. V další akci opět Janda centroval do pokutového území, ovšem Ivana nezpracoval dobře. Na druhé straně mohli udeřit hosté, kdy v 8. minutě z rohu vysoký stoper Trousil lehce přestřelil břevno.

V 10. minutě se k odraženému míči dostal Vlček, ovšem z levé strany střelou po zemi minul levou tyč Lejsalovy branky. Potom se hra přesunula více do středu hřiště.

Slavia opět vážně zaútočila ve 30. minutě. Po rozehraném rohu a závaru před brankou zkoušel vystřelil Šmicer, ale obránci tečovali míč nad branku. V obrovské šanci se ocitl hned vzápětí Vlček. Kličkoval ve vápně, na razantnější střelu už mu však nezbylo více sil. Ovšem i hosté dokázali zahrozit. Ve 43. minutě zkoušel z velké dálky brněnský Siegl, ale ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče a přinutit tak Vaniaka k vážnějšímu zákroku.

V největší šanci prvního poločasu se objevil domácí Vlček. Ve 44. minutě si efektně narazil s Jandou, ale dostal se příliš blízko k Lejsalovi, kterého se mu už nepodařilo prostřelit. A tak první poločas skončil 0:0.

V druhé půli byli domácí aktivnější

Do druhé půle vstoupil lépe domácí tým, kdy se po střele ze standardní situace od Volešáka, ozvala dokonce levá tyč Lejsalovi branky. Ten pak musel předvést ukázkový zákrok proti Ivanově střele a zabránit tak inkasování branky. Byla to první gólová šance druhého poločasu.

Začátek druhé půle doslova ovládli domácí hráči, kdy brněnské hráče nepustili takřka na vlastní půli. V 57. minutě střídal, po celý první poločas nevýrazného Ivanu další útočník, Šenkeřík.

V 62. minutě se Šenkeřík po přihrávce z levé strany objevil ve vápně úplně sám před hostujícím brankářem, špatně ale zpracoval a z tutovky nebylo nic. V 65. minutě nebezpečně zpoza šestnáctky střílel po zemi Šmicer, ale ani jeho střela se neujala. Slavia se potom na dlouho usadila na půlce soupeře a hosté se snažili využívat brejkových situací.

Gól přišel v 77. minutě zápasu, kdy si centr z pravé strany od Dřížďala zpracoval Vlček, ve vápně si míč hodil na druhou nohu a nikým neatakován nedal Lejsalovi šanci.

Do další obrovské příležitosti se dostal střelec úvodní branky, kdy dostal kolmou přihrávku ze středu hřiště. Ovšem bravurním zákrokem Lejsal rozvlnil, bohužel pro domácí, jen boční síť.

Domácí v závěru už takticky udrželi míč na půli soupeře a zápas tedy skončil 1:0.

Slavia Praha - FC Brno: 1:0 (0:0)
Branky: 78.Vlček . Rozhodčí: Jílek - Goňa - Handlíř. ŽK: Suchý, Dřížďal, Belaid - Střeštík, Trousil, Kubáň. Diváci: 4074 .
Slavia Praha: Vaniak - Dřížďal, Suchý, Brabec, Hubáček - Janda, Švec, Šmicer (67. Kalivoda), Volešák (73.Belaid), Vlček, Ivana (57. Šenkeřík)
Brno: Lejsal - Kubáň, Trousil (70.Kuncl), Pavlík, Siegl - Kalouda, Polách, Holek, Střeštík (62.Okleštěk) - T.Došek , Večeřa (82.Pacanda)

Reklama

Související témata: