Hlavní obsah

Pražská ´S´ před odvetami předkola Ligy Mistrů zvítězila

Sparta se v sobotu proti Žižkovu blýskla hned čtyřmi brankami a doufá, že jí stejná střelecká potence vydrží i proti londýnskému Arsenalu. Za Slavii se po dlouhé době trefil ze hry kapitán Stanislav Vlček a díky jeho brance "sešívaní" zvítězili nad Brnem. V Olomouci se tamní Sigma rozešla s Mostem remízou 2:2, když hostující tým opět inkasoval v závěru utkání.

Článek

Na žižkovském stadiónu pod televizním vysílačem letos padá hodně gólů. Ve druhém kole zde padlo v utkání domácí Viktorky s Brnem sedm branek a v sobotním zápase pět. Ani jeden z obou mačů však Viktoria nedokázala přetavit v bodový zisk.

Trenér pražské Viktorie Griga připravil změnu v brance. Oldřicha Pařízka nahradil Bartalský. Na lavičce zůstal sedět i domácí kapitán Luděk Stracený. Utkání ovlivnila hned první střela, která mířila na domácího brankáře. Po nedorozumění v žižkovské obraně se trefil Karol Kisel a zajistil tak Spartě uklidňující první gól.

Další branky padaly až ve druhém poločase. Domácí Viktoria nezvládla začátek ani druhé půle a po zákroku Kučery na Kuliče v pokutovém území domácích odpískal rozhodčí penaltu. Tu s přehledem proměnil Horváth.

Třetí branku do sítě domácího celku vstřelil střídající Abraham, který zakončil svůj individuální průnik pohlednou křižnou ranou. Těsně před koncem řádné hrací doby navíc zahrál Labant rukou v pokutovém území a rozhodčí Kovařík nařídil druhou penaltu. Tu proměnil Došek.

Až v nastaveném čase se o čestný úspěch pruhovaných postaral Jan Novotný, který po zmatku v šestnáctce Sparty dokopl míč do prázdné branky.

Slavia vydřela výhru nad Brnem

V zápase Slavie s Brnem se diváci takových gólových hodů nedočkali, ale přesto odcházeli spokojeni. Generálka proti nizozemskému Ajaxu dopadla dobře. Od začátku střetnutí byli aktivní domácí Pražané. V 10. minutě se poprvé do slibné šance dostal slávistický kapitán Vlček, ale střelou po zemi netrefil branku. O dvacet minut později branku přestřelila největší letní posila pražského klubu Šmicer.

Největší šanci první půle spálil znovu Vlček. Minutu před vypršením první pětačtyřicetiminutovky si vyměnil balón s Jandou, ale Lejsal mu stačil snížit střelecký úhel.

Hned na začátku druhé poloviny nastřelil Volešák tyč Lejsalovy svatyně. Slávistě uzamkli svého soupeře na jeho polovině a pokoušeli se vsítit vytoužený gól. Ten přišel v 78. minutě. Dřížďalův centr si zpracoval Vlček a prostřelil brněnského brankáře. Hosté už se potom nezmohli na výraznější odpor a i Slavia tak vyhrála svou generálku na odvetu třetího předkola Ligy mistrů.

Most remizoval v Olomouci

V Olomouci se diváci dočkali první branky až těsně před přestávkou. Po faulu hostujícího týmu si míč postavil Janotka, který nacentroval do vápna, kde se hlavičkou prosadil Brazilec Rossi.

V druhé části se fotbalově probudil i Most, který se brzy dočkal vyrovnání. Pilařův centr prošel celým pokutovým územím, kde si na něj počkal Toleski a vyrovnal. Stejný hráč se zasloužil i o vedoucí branku hostí. Balón si narazil s da Silvou a z bezprostřední blízkosti před Drobiszem ho uklidil za jeho záda.

Most ale ani tentokrát na plný bodový zisk nedosáhl. V minutě 89. nařídil rozhodčí Příhoda penaltu za Jarmichovu ruku, kterou proměnil Bajer.

4. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Žižkov - Sparta1:4 (on-line)
Branky: 90+4. Novotný - 1. Kisel, 48. Horváth z pen., 60. Abraham, 88. Došek z pen.
Olomouc - Most2:2 (on-line)
Branky: 44. Rossi, 89. Bajer z pen. - 61. a 78. Toleski.
Slavia - Brno1:0 (on-line)
Branka: 78.Vlček

Reklama