Hlavní obsah

Trenéra Sparty Bílka výhra potěšila, přišel ale o Horvátha

David KadlecSport.cz

Jeho svěřenci si před středeční odvetou třetího předkola Ligy mistrů zvedli sebevědomí, když v prvním pražském derby sezóny rozstříleli žižkovskou Viktorii 4:1. Trenér fotbalové Sparty Michal Bílek byl v sobotu spokojený s výsledkem i předvedenou hrou. Radost mu ovšem kazily zprávy o zdravotním stavu ´špílmachra´ Pavla Horvátha a také nedisciplinovanost některých letenských fanoušků.

Článek

Co podle vás rozhodlo o jednoznačném výsledku zápasu?

Zvládli jsme úvody obou poločasů, kdy jsme brzo skórovali. Myslím, že jsme sehráli dobré utkání. Opět jsme ale měli pětadvacetiminutovku v prvním poločase, ve které jsme zbytečně ztráceli míče a soupeř toho párkrát nebezpečně využil.

Nakolik je toto vítězství pro váš tým důležité?

Jsem moc rád, že jsme vyhráli derby se soupeřem, který na svém hřišti už moc body rozdávat nebude.

Jaký má Sparta program před odvetou třetího předkola Ligy mistrů, která se uskuteční ve středu?

V neděli máme volný den, v pondělí je trénink a v úterý odlétáme do Londýna.

Když kapitán Horváth střídal, evidentně kulhal...

Hušek musel střídat kvůli problémům s kotníkem, Horváth se zraněným tříslem. S ním má problémy již delší dobu, záleží na lékařích, jak to budeme řešit.

Pavel Horváth nastoupil po delším čase ve středu zálohy, byl jste spokojený s touto variantou?

Uvidíme podle soupeřů a jejich herních systémů. Pavel je pro nás hrozně důležitý hráč. Poněkolikáté opakuji, že hráč s takovým fotbalovým myšlením v české lize není. Z jeho pasů jsme však mohli vytěžit více, spoustu akcí jsme nedotáhli.

Vaši fanoušci několikrát přerušili zápas agresivním chováním, jak jste prožíval tyto situace?

Atmosféra byla dobrá. Zároveň někteří diváci předvedli jednoznačnou nedisciplinovanost. My s takovým chováním naprosto nesouhlasíme a budeme proti tomu bojovat. Ať už je to rasismus, či výtržnosti jako tentokrát, do fotbalu to prostě nepatří. Nechceme fanoušky, kteří skoro zapříčiní, že je utkání málem předčasně ukončeno.

Nemáte strach, že díky tomuto prohlášení upadnete v nelibost fanoušků?

Určitě ne. Nevhodně se totiž chovali jen někteří z nich. My si naopak hrozně vážíme našich fanoušků, jsou fantastičtí. Dnes jich opět přišlo strašně moc a povzbuzováním nám pomohli. Nejde ale, aby určité chování ohrožovalo průběh zápasu.

Reklama

Související témata: