Hlavní obsah

Zlín - Opava 2:0Zlín díky dvěma gólům Fantiše porazil Opavu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Fantiš 1 : 0
62. Fantiš 2 : 0
Záznam online reportáže

Po zlepšeném výkonu ve druhém poločase zvítězili ve 20. kole fotbalové ligy hráči Fastavu Zlín nad SFC Opava 2:0. O branky se v 53. a 62. minutě postaral Antonín Fantiš . Zlín vyhrál potřetí za sebou doma a ziskem 21 bodů si upevnil 12. příčku před zimní přestávkou. Opava popáté za sebou venku neskórovala a s nejhorším útokem v lize přezimuje čtrnáctá.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Filip Souček z Opavy a Zdeněk Folprecht ze Zlín

Článek

Zlín začal utkání mnohem aktivněji. Během úvodní čtvrthodiny si vytvořil územní převahu, při níž ale narážel na dobře organizovanou obranu hostí, která si bez potíží poradila i s několika centry na vysokého Poznara.

Ofenzívu Opavy při pokusech o brejk několikrát zastavila ofsajdová postavení a tak první útočná zmínka spadá do 20. minuty, kdy Jursa z trestného kopu z 22 metrů pálil nad.

Čekání na gólovou šanci nevyřešil ani trestný kop domácího Hnaníčka, který skončil vysoko v deštivých oblacích. Domácí pak brzdila ve větší efektivitě nepřesnost ve finální fázi. Největší šanci nudné první půle tak měl hostující Dedič, který hlavou o kousek minul Rakovanovu bránu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Filip Souček z Opavy (vlevo) a Zdeněk Folprecht ze Zlína (vpravo)

Od prvních minut druhé půle Zlín stupňoval svůj tlak a brzo se dočkal i vedoucího gólu. V 53. minutě odcentroval Matejov z pravé strany, na centr si naběhl Fantiš a hlavou nedal Fendrichovi v bráně šanci.

Druhý gólový zápis na sebe nenechal dlouho čekat. Průnik z levé strany zakončoval Folprecht, jeho pokus Fendrich ještě vyrazil, nicméně na dorážku Fantiše už byl krátký.

Góly domácí hráče uklidinily. Obrovskou šanci k navýšení náskoku měl v 73. minutě Poznar, ale tváří v tvář s opavským gólmanem neuspěl. Až v poslední čtvrthodině se hosté více snažili o zteč Rakovanovy branky, ale bez gólového úspěchu.

20. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - SFC Opava 2:0 (0:0)
Branka: 53. a 62. Fantiš. Rozhodčí: Ginzel - Melichar, Novák. Bez karet. Diváci: 2468.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Buchta, Hnaníček - Matejov, Folprecht, Hlinka, Jiráček (86. Bartošák) - Fantiš, Poznar (78. Wágner), Čanturišvili (61. Džafič). Trenér: Kameník.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Rychlý (69. Sus), Žídek - Helebrand (61. Manzia), Souček, Řezníček, Jursa, Mondek (61. Stáňa) - Dedič. Trenér: Balcárek.

Reklama

Související témata: