Hlavní obsah

Teplice přeskočily Slavii a vedou ligu, Liberec zůstává u dna

Fotbalisté Teplic nadále v novém ročníku fotbalové Gambrinus ligy vítězí. V pondělním utkání 4. kola porazili Severočeši Liberec 2:0, góly vstřelili Sabou a Fenin. Pro mladého reprezentanta to byla už čtvrtá trefa v aktuální sezóně. Liberec naopak stále čeká na první výhru a s jedním bodem zůstává na poslední příčce prvoligové tabulky. Dosud vedoucí Ostrava jen remizovala 2:2 ve Zlíně.

Článek

V severočeském derby se oba celky představily v rozdílném rozpoložení. Domácí Teplice všechna tři utkání vyhrály, Liberec naopak se ziskem jediného bodu prvoligovou tabulku uzavíral. Trenér Liberce Zach přeházel sestavu a do branky postavil posilu ze Sparty Zdeňka Zlámala.

Liberec hrál na jediného útočníka Nezmara, ale byl to on, kdo měl první šanci. Hodúr si obhodil stopera Lukáše, vzápětí ale ztroskotal na gólmanu Slavíkovi. Poté se už ke slovu dostali domácí a zatlačili soupeře do defenzívy.

Ve 37. minutě Smíšek patičkou vytvořil prostor pro Gašparíka, ke sraženému míči se dostal Jiří Sabou a se štěstím prostřelil brankáře Zlámala.

Fenin se trefil počtvrté v sezóně

Po přestávce se Liberec snažil o vyrovnání, aktivní byl zejména Ivan Hodúr. Jeho střely ale cíl nenalezly a Teplice opět udeřily. Po akci Pavla Verbíře se k míči dostal mladíček Martin Fenin a pohotovou střelou překonal Zlámala.

I ze čtvrtého utkání nové sezóny tak odešly Teplice vítězně, naopak Liberec na první výhru stále čeká. Pozice trenéra Zacha je tak velice nahnutá, jediný bod ze čtyř zápasů je značně za očekávání klubového bosse Ludvíka Karla. Zach navíc mohl být rád, že po hrubém zákroku na Koukala nebyl vyloučený kapitán Liberce Jan Nezmar. Teplický hráč musel střídat, podle prvních vyšetření má Koukal přetržený vaz v kotníku, další dva natržené a čeká jej minimálně dvouměsíční pauza.

„Situace není příjemná. Nechtěli jsme se dostat pod tlak, některé šance jsme neproměnili. Teplice byly v prvním poločase aktivnější. Po přestávce se nám nepodařilo vstřelit branku, což je zatím náš největší problém,“ řekl po zápas rozhovoru pro ČT trenér Michal Zach. „Zvládli jsme utkání po všech stránkách,“ pochvaloval si naopak tři body domácí kouč Petr Rada.

Baník poprvé ztratil ve Zlíně 

Naopak ztratila Ostrava, která jen remizovala ve Zlíně 2:2. Zlín nad dosud stoprocentní Ostravou vedl od 17. minuty po přesné trefě Iva Zbožínka, jemuž posadil míč na hlavu Šmahaj. Ostrava po přestávce otočila skóre góly Lukáše Magery a Tomáše Marka, druhým gólem v utkání vyrovnal Zbožínek.

Ostrava tak před vyprodaným stadiónem promarnila šanci vrátit se do čela tabulky, s deseti body se zařadila za vedoucí dvanáctibodové duo Teplice - Slavia.

Reklama