Hlavní obsah

Teplice - Liberec 2:0Liberec prohrál i v Teplicích a zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Sabou 1 : 0
67. Fenin 2 : 0

TEPLICE

Fotbalisté Liberce neutnuli sérii špatných výsledků ani ve čtvrtém ligovém kole. V pondělí prohráli v Teplicích 0:2, když se o vítězství domácího týmu svými góly postarali Sabou a Fenin. Tepličtí mají na svém kontě plný počet 12 bodů a společně se Slavií okupují čelo soutěže, kam se v případě výhry ve Zlíně může dotáhnout i ostravský Baník.

Článek

Naopak Liberec, loňský vítěz ligy, upadá do stále větší krize a po čtyřech kolech je s jediným získaným bodem na úplném chvostu. I proto se bude znovu mluvit o možném odvolání kouče Michala Zacha.

V Teplicích se utkaly celky s naprosto rozdílnou aktuální formou a bylo to znát i na složení sestav. Zatímco domácí kouč Rada vsadil na osvědčenou sestavu a pouze místo levého beka Rosy nasadil ofenzivě laděného Koukala, jeho protějšek Zach kvůli disciplinárním trestům postrádal opory Košťála s Pudilem a kapitán Janů navíc přibyl na marodku k dlouhodobě zraněným Dortovi, Blažkovi a Frejlachovi. V brance navíc dosavadní jedničku Hauzra nahradil Zlámal, nedávná posila ze Sparty.

Ale Liberec se do severočeského derby pustil odvážně, a přestože nastoupil s jediným klasickým útočníkem Nezmarem, díky aktivnímu pojetí často domácí zadáky zaměstnával. V 11. minutě se dokonce do slibné šance protlačil Hodúr, když obešel Lukáše, ale jeho přízemní ránu stačil teplický gólman Slavík vykopnout a dobíhající Liška svoji dorážku jen otřel o břevno.

Teplice se do obvyklého tempa dostávaly pomaleji, ale postupně si díky dobré kombinační hře a také výborně zahrávaným standardním situacím vynutily územní převahu. Osm minut před poločasem Gašparík po závaru vrátil míč před bránu a Sabou lehkou tečí poslal žlutomodré do vedení. Teplický trhák mohl navýšit těsně před odchodem do kabin Doležal, který u půlicí čáry obral o míč váhajícíhoBejbla, ale jeho přihrávku na volného Gašparíka před prázdnou brankou na poslední chvíli odkopl Bílek.

Liberec ustál další kritickou situaci také těsně po návratu z kabin. Do rozhárané obrany Slovanu poslal teplický kapitán Verbíř ostrý centr a Gašparík na vzdálenější tyči křížnou ranou o centimetry minul Zlámalovu branku.

Zach posílil ofenzivu o útočníka Dejmka

Liberecký kouč Zach posílil ofenzivu o útočníka Dejmka a jeho mužstvo se dál tlačilo před soupeřovu branku, ale Hodúr v 65. minutě ve výhodné pozici trefil jen náruč gólmana Slavíka a dokázal, že jeden vstřelený gól v sezóně na libereckém kontě není náhoda.

A Tepličtí liberecké tápání ztrestali hned vzápětí. Bejblův odkop domácí stačili zachytit, Verbíř našel šťastnou nahrávkou Fenina, který propasíroval míč za Zlámalova záda. Letos se trefil v lize už počtvrté a zahraniční pozorovatelé na Stínadlech si do bloků mohli k nedávnému reprezentačnímu debutantovi připsat další pozitivní znaménka.

Hosté prohru neunesli. Chvíli po Feninově gólu liberecký útočník Nezmar u půlicí čáry zkosil obránce Koukala a ten musel být po likvidačním zákroku s podezřením na zlomený kotník převezen do nemocnice. To byla jediná kaňka na domácí euforii, kterou si užívali i aplaudující diváci. Teplice se totiž směle vrhly do boje o nejvyšší mety, naopak Liberec zažívá nejhorší vstup do ligy v historii.

FK Teplice - FC Slovan Liberec 2:0 (1:0)
Branky: 37. Sabou, 67. Fenin. Rozhodčí: Jech - Ondo, Gallo. ŽK: Klein - Jonáš, Nezmar. Diváci: 5250.
Teplice: Slavík - Merzič, Lukáš, Klein, Koukal (74. Rosa) - Verbíř, Doležal, Sabou, Gašparík (86. Mareš) - Fenin (90. Hašek), Smíšek. Trenér: Rada.
Liberec: Zlámal - Šinglár (79. Krátký), Bejbl, Petrouš, Jonáš - Hudson, Bílek, Hochmeister (59. Robin Dejmek), Liška (73. Lattmann) - Hodúr - Nezmar. Trenér: Zach.

Reklama

Související témata: