Hlavní obsah

Zlín - Ostrava 2:2Ostrava ovládla zlínské tribuny, na hřišti ale ztratila body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Zbožínek 1 : 0
48. Magera 1 : 1
68. Marek 1 : 2
83. Zbožínek 2 : 2

ZLÍN

Fotbalisté Zlína v pondělí remizovali v utkání čtvrtého ligového kola s ostravským Baníkem 2:2. Za domácí se dvakrát trefil hlavou stoper Zbožínek a svými brankami se postaral o první bodovou ztrátu Baníku v sezóně. Utkání sledoval vyprodaný stadión, z Ostravy přijely podle policejních odhadů asi dvě tisícovky fanoušků hostujícího týmu, který v samostatné české lize ve Zlíně ještě nikdy nevyhrál.

Článek

Zlín zažil v pondělním podvečeru nebývalou invazi ostravských fanoušků, kteří od začátku zápasu vytvořili svému týmu domácí atmosféru. I jejich zásluhou sledoval utkání beznadějně vyprodaný stadión, na který se ještě marně snažily vniknout desítky nešťastníků, na něž se už vstupenky nedostaly.

Ostravští se od začátku ujali převahy také na hřišti. V 7. minutě si naběhl na polovysoký centr Magera, ale z malého vápna jej placírkou poslal jen vedle tyče. Narůstající nápor hostů ale vzal zanedlouho za své. Postarala se o to 18. minuta: Šmahaj od středového kruhu odcentroval a na značce pokutového kopu našel Zbožínka, který poslal míč hlavou za záda brankáře Vaška.

Inkasovaný gól srazil hru Ostravy zpátky do průměru, přesto se hosté dostávali do šancí. V 27. minutě napřáhl z dálky k překvapivé střele Tchuř, a i když trefil jen střed branky, gólman Baránek jeho střelu jen se štěstím zastavil hrudníkem. Ještě větší porci štěstí si Baránek potom vybral v 35. minutě, v níž si na další Tchuřův centr z levé strany naskočil Metelka, ale jeho hlavička z malého vápna skončila jen na břevně domácí branky.

Druhý poločas byl rušný

Zatímco první poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, ten druhý byl rušných momentů doslova plný. Hned v 46. minutě utekl domácí Žůrek, ale zcela osamocen nejprve jen pálil do brankáře Vaška a následnou dorážku poslal vysoko nad. Hned z protiútoku potom hosté vybojovali roh, na ten si naběhl vysoký Magera a z malého vápna poslal míč hlavou do sítě.

Ostravu vyrovnání nabudilo, začala tlačit, domácí ale nadále hrozili rychlými brejky. Exostravský Žůrek se dostal hned do tří slibných šancí, ale pokaždé selhal. V 57. minutě si zaběhl na dlouhý míč, ale špičkou kopačky vybíhajícího Vaška neprostřelil, za deset minut potom z otočky pálil opět do gólmana a konečně v 68. minutě z podobné akce zamířil nad.

Hned z protiútoku pak Ostravští dokázali Žůrkovo zaváhání potrestat, stejně jako v případě první branky. Rychlý brejk z pravé strany dovedl Marek až na hranici šestnáctky, odtamtud napřáhl levou nohou k technické střele a Baránek se po míči natahoval marně. Hosté poté v tlaku pokračovali, ale z žádné z nepřehledných situací v domácí šestnáctce už skórovat nedokázali.

V 83. minutě tlak Baníku na chvíli přerušila domácí akce z pravé strany, ale přinesla více než nečekaný výsledek. Na polovysoký centr si opět naběhl stoper Zbožínek a tak jako v prvním poločase, i nyní jej poslal do sítě.

A v hektickém závěru byl nakonec Baník rád i za bod. Vyskočil totiž svým lobem trefil v poslední minutě břevno a Konečníkovu střelu vytáhl Vašek jen s námahou nad branku.

Tescoma Zlín - Baník Ostrava 2:2 (1:0)
Branky: 18. a 83. Zbožínek - 47. Magera, 68. Marek. Rozhodčí: Racek - Kordula, Vysloužil. ŽK: Penner, Žůrek, Opiela, Vidlička, Vyskočil - Magera, Mišinský. Diváci: 6058 (vyprodáno).
Zlín: Baránek - Vidlička, Zbožínek, Kroča, Penner - Malár (64. Bača), Zúbek, Opiela, Zapletal (78. Vyskočil) - Šmahaj (89. Konečník), Žůrek. Trenér: Hoftych.
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Tchuř - Rajtoral, Marek, Otepka (68. Mišinský), Metelka - Magera, Zeher (89. Varadi). Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: