Hlavní obsah

V Budějovicích byl odvolán trenér Cipro, přijde zřejmě Straka

Dynamo České Budějovice je prvním klubem v české fotbalové lize, který v této sezóně mění trenéra. Vedení klubu ve středu odvolalo Františka Cipra, jehož by podle zákulisních informací mohl na lavičce Jihočechů nahradit nejspíš bývalý kouč pražské Sparty František Straka.

Článek

Důvodem Ciprova odvolání jsou neuspokojivé výsledky, píše se v prohlášení, které ČTK poskytl předseda představenstva klubu Karel Poborský. Trenérův nástupce prý už je znám, ale vedení klubu jeho jméno ještě neprozradilo. Na čtvrtek svolalo do Českých Budějovic tiskovou konferenci.

Ani sám Straka své případné nové angažmá nepotvrdil. "Vyčkejte, zítra se všechno dozvíte," reagoval na dotaz ČTK. Dalšími kandidáty na uprázdněné místo jsou sportovní ředitel Dynama Jiří Kotrba nebo jiný českobudějovický patriot Pavel Tobiáš. Není ani vyloučeno, že si Cipro s Kotrbou své posty v klubu prohodí.

Jihočeský klub je s třemi body po čtyřech kolech na jedenáctém místě tabulky. Po úvodní výhře 2:0 doma s Olomoucí následovaly prohry 0:1 ve Zlíně, 1:2 se Slavií a 0:1 v Jablonci. Právě nevydařený nedělní zápas na severu Čech byl zřejmě hlavním impulzem ke změně na trenérské židli.

Poborský se nechtěl vyjadřovat

Poborský se na dotaz ČTK nechtěl k Ciprovu odvolání více vyjadřovat. "Nezlobte se, v tiskové zprávě je vše podstatné. Zítra bude tisková konference," uvedl bývalý reprezentant.

O něco sdílnější byl technický manažer Dynama Zdeněk Kořínek. "Majitelé klubu se sešli dnes dopoledne, důvodem odvolání jsou neuspokojivé výsledky. Nástupce už je známý, jeho jméno se veřejnost dozví v nejbližší chvíli," řekl Kořínek.

Šedesátiletý Cipro byl doyenem mezi ligovými trenéry a ze všech současných koučů vydržel v klubu nejdéle. Do Českých Budějovic přišel 1. dubna 2005, kdy vystřídal Roberta Žáka. Největšího úspěchu dosáhl v roce 1996, kdy přivedl Slavii k mistrovskému titulu. Vedle toho působil také v Brně, Blšanech, Plzni, Teplicích a v rakouských klubech FC Tirol a LASK Linec.

Reklama

Související témata: