Hlavní obsah

Fenin nejspíš do Frankfurtu

PRAHA

Dvacetiletý útočník FK Teplice a stříbrné reprezentace do dvaceti let Martin Fenin má poslední den na přestup do velkého klubu. Zřejmě to bude momentálně čtvrtý tým bundesligy Eintracht Frankfurt.

Článek

„Zájem Lazia Řím, Brém i Santanderu opadl vzhledem k výši požadované finanční kompenzace ze strany Teplic,“ řekl Právu manažer Viktor Kolář z agentury Sport Invest s tím, že výši nemůže prozradit. Má se pohybovat na hranici 200 miliónů korun.

Frankfurt nabízí něco kolem 3,4 milónů eur a k tomu bonusy a procenta z dalšího prodeje. Postupně by se to mohlo přiblížit požadované částce,“ dodal Kolář. Teplice však chtějí mít jistotu. Do přestupu se nemusejí nutit. V létě prodaly za více než sto miliónů Edina Džeka, a pokud si v lize čtyřgólový Fenin udrží dobrou formu a bude v reprezentaci, jeho cena poroste.

„Nemohu do toho mluvit, ale v tuto dobu bych Feninovi přestup nedoporučoval. Měl by vydržet v Teplicích a připravovat se na přestup třeba v zimě. Rychlá změna může mít vliv na výkonnost tak mladého hráče,“ řekl k přestupu trenér reprezentace Karel Brückner.

Reklama