Hlavní obsah

Slavia nadále vítězí, Sparta v oslabení zdolala Olomouc

Fotbalisté pražské Slavie pokračují ve spanilé jízdě Gambrinus ligou. Účastník základních skupiny Ligy mistrů vyhrál i páté utkání sezóny, v Mostě 3:2. Dvakrát se trefil Stanislav Vlček. Nový trenér Českých Budějovic František Straka odstartoval angažmá remízou 2:2 proti Mladé Boleslavi. Jablonec remizoval v Kladně 1:1. Sparta sporným gólem Doška porazila Olomouc, duel Brno - Teplice byl po úmrtí bývalého kouče Severočechů Marečka odložen.

Článek

Fotbalisté Slavie zvítězili v Mostě 3:2 a posunuli se tak na první místo v tabulce. Domácí dostal do vedení již ve 14. minutě svou pátou brankou v sezóně Makedonec Toleski, Vlček ale dvěma góly ještě do přestávky výsledek otočil a výhru ve druhém poločase pojistil střídající Brazilec Gaúcho. Mostu potom nebyla nic platná ani branka Angličana Webstera v nastaveném čase.

Trenér František Straka na úvod svého angažmá v Českých Budějovicích se svými novými svěřenci remizoval s Mladou Boleslaví 2:2. Jihočeši v pátém ligovém kole ztratili nadějné vedení, ale ve třetí minutě nastavení vyrovnal kapitán Horejš.

Sparta přivítala na svém stadiónu olomouckou Sigmu. Před nejnižší návštěvou letenského stadiónu se domácí první poločas trápili a vyjma Rezkovy šance z třetí minuty a Hubníkovy odpovědi z minuty třiatřicáté si v první příležitosti čtyři tisíce diváků mnoho fotbalových okamžiků neprožili. Sparta byla od 31. minuty oslabena o vyloučeného Kladrubského, jenž srazil při průniku Hubníka.

Do druhého poločasu nastoupili Pražané mnohem aktivněji a přestože hráli o jednoho muže v poli slabší, svého soupeře přehrávali. Jejich snaha vyústila ve spornou branku, kterou vsítil Libor Došek. Urostlý útočník při gólové hlavičce atakoval s olomouckého brankáře Drobisze a rukama jej zasáhl do rukavic. Rozhodčí však faul neodpískal, a tak Sparta zvítězila 1:0.

Jablonec v Kladně neudržel rychle získané vedení a nakonec remizoval 1:1. I tak je to pro ně v tomto ročníku první bodový zisk na hřišti soupeře. Severočeši domácí tým zaskočili už ve třetí minutě vedoucí brankou obránce Zábojníka po rohovém kopu, ve 25. minutě po krásné individuální akci vyrovnal kladenský záložník Dočkal. Kladnu už nebyla nic platná převaha ve druhém poločase, domácí všechny šance promarnili.

Zápas Brno - Teplice byl odložen po nedělním úmrtí bývalého kouče Teplic Vlastislava Marečka. V pondělí se kolo dohrává pražským derby Bohemians - Žižkov.

Reklama