Hlavní obsah

Most - Slavia 2:3Vlček otočil zápas v Mostě, Slavia vyhrála 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Toleski 1 : 0
22. Vlček 1 : 1
39. Vlček 1 : 2
83. Gaúcho 1 : 3
90. Webster 2 : 3

MOST

Fotbalisté Slavie zvítězili v Mostě 3:2 a posunuli se tak na první místo v tabulce. Domácí dostal do vedení již ve 14. minutě svou pátou brankou v sezoně Makedonec Toleski, Vlček ale dvěma góly ještě do přestávky výsledek otočil a výhru ve druhém poločase pojistil střídající Brazilec Gaúcho. Mostu potom nebyla nic platná ani branka Angličana Webstera v nastaveném čase.

Článek

Domácí trenér Robert Žák se musel před utkáním vyrovnat s odchodem Francouze Mendyho. Jeho místo nakonec zaujal mladý Brazilec Andrei da Silva, další novinkou bylo zařazení Škody na levý kraj obrany. To trenér Slavie Karel Jarolím dal důvěru podobné jedenáctce, která ve středu vybojovala postup do Ligy mistrů. Návratu do bývalého působiště se tak dočkal brankář Martin Vaniak. I na něj se přišel podívat vyprodaný mostecký stadión, který se zcela zaplnil letos již podruhé.

Už ve 12. minutě obrana Slavie pustila za svá záda ostrý centr z pravé strany, na nějž si naběhl domácí kapitán Pilař, ale byl tak překvapen, že při kličce Vaniakovi zakopl. Za dvě minuty už ale Pilař své zaváhání odčinil. Krásným obloučkem za obranu našel rozběhnutého Toleského, který záhy přidal i druhý oblouček, tentokrát přes vybíhajícího Vaniaka do sítě.

Vstřelený gól Mostu ale paradoxně spíše uškodil. Zatáhl se před svou branku a nechal prostor tlaku Slavie. Vlček nejprve po rychlém brejku pálil z pravé strany ještě nepřesně, ve 22. minutě už byl ale šťastnější. Roh z pravé strany sklepl Brabec a Vlček jej dokázal dorazit do branky.

Most po přestávce vsadil na ofenzívu

Most se přes patrný herní útlum dokázal dostat ještě do jedné velké šance, ale Toleski hlavou trefil jen Vaniaka uprostřed branky Slavie. Mostecká obrana pak špatně sehrála ofsajdovou past a nechala Vlčka naběhnout na kolmý pas. Kapitán hostí se vřítil do šestnáctky a poslal míč přesně k tyči.

Most se po poločase vrhl do útoku a v 47. minutě se dožadoval penalty za ruku Brabce, ale rozhodčí Kocián na značku pokutového kopu neukázal. Obrana Slavie ale jinak pracovala spolehlivě a brejk Toleského, zakončený střelou z asi deseti metrů do Vaniaka zůstal osamocen. Hosté dokázali držet míč po většinu času na polovině domácích a do žádných šancí je nepouštět. V 82. minutě rozběhl rychlý brejk opět kapitán Slavie Vlček, přiťukl do levé strany rozběhnutému Gaúchovi, který sám před brankářem zvolil střelu po zemi k tyči a v podstatě rozhodl o výhře Slavie.

Domácí už měli na hřišti i mladého Angličana Webstera, který si naběhl na kolmý pas, a i když jeho střelu Vaniak vyrazil, míč nakonec zapadl do sítě. Na vyrovnání už ale domácím scházel čas.

Jarolímovi se nelíbil přístup hráčů ve středu obrany

Trenér Slavie Karel Jarolím po páté výhře za sebou nijka nejásal. "Mostu se v této sezóně daří dávat góly a my se na to připravovali, přesto jsme mu hrubou chybou umožnili jít do vedení," vrátil se na tiskové konferenci ke 14. minutě utkání a Toleského obloučku přes Vaniaka. "Takové góly středem obrany dostávat nesmíme," zlobil Jarolím a vůbec nevypadal jako trenér, který v letošní sezóně ještě neprohrál zápas.

O přestávce zamíchal sestavou a svým svěřencům promluvil do duše. "Hráčům jsem chybu při inkasovaném gólu o přestávce vytýkal, přesto jsme dostali v nastaveném čase od Webstera gól jako přes kopírák," pokračoval v kritice Jarolím. Dodal však, že díky výhře je nakonec spokojený.

Zatímco Jarolím a jeho Slavia lize vévodí, pohled jeho protějšku Roberta Žáka mířil po zápase na opačný konec tabulky. A také na video, na němž si hned po zápase chtěl prohlédnout sporné situace. "Druhému gólu předcházel ofsajd. Určitě uvidíte Vlčka stojícího krok za našimi obránci," řekl pak novinářům. Ale jen na rozhodčího se nezlobil. "Tyhle situace se mají dohrávat, což my jsme neudělali. Dostáváme hloupé góly, to nás sráží. Při první brance jsme nezvládli postavení při defenzivní standardce," řekl Žák.

SIAD Most - Slavia Praha 2:3 (1:2)
Branky: 14. Toleski, 90. Webster - 22. a 39. Vlček, 82. Gaúcho. Rozhodčí: Kocián - Wilczek, Gallo. ŽK: Schut, Webster - Hubáček, Dřížďal, Gaúcho, Belaid. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Sestavy:
Most: Acevski - Prášil (78. Webster), Jamrich, Hainault, Škoda - Da Silva (72. Bogdanov), Schut, Pilař (55. Jedinák), Trubila - Oboya, Toleski. Trenér: Žák.
Slavia Praha: Vaniak - Dřížďal, Brabec, Suchý, Hubáček (46. Belaid) - Krajčík, Volešák, Tavares, Kalivoda (56. Jablonský) - Vlček, Šenkeřík (69. Gaúcho). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: