Hlavní obsah

Vlček: Těší mě triumf v Mostě, jinak to nebylo ono

Jan KrůtaSport.czPrávo

Útočník pražské Slavie Stanislav Vlček v posledním týdnu bohatě naplnil pověst nebezpečného střelce. Po dvou brankách v odvetě 3. předkola Ligy mistrů, které vstřelil Ajaxu Amsterdam, se kapitán červenobílých zapsal dvakrát mezi střelce i v nedělním duelu 1. ligy v Mostě. „První čtyři ligová kola nic, teď to dvakrát vyšlo,“ komentoval Vlček lakonicky své probuzení.

Článek

Ve dvou zápasech po sobě jste dvakrát skóroval. Čemu přičítáte tu vaši střeleckou proměnu?

Nedělal bych z toho žádnou vědu. První čtyři ligová kola nic, teď to dvakrát vyšlo. Dnes jsem prostě proměnil šance, nic víc. První gól byl jednoduchý, dával jsem to do prázdné branky. Při druhém jsem prostřelil gólmana. Výhra mě těší, ale jinak to z naší strany nebylo úplně ono.

Poprvé v sezóně jste prohrávali, přesto jste zápas otočili ve svůj prospěch.

Toho si cením. Do zápasu jsme vstoupili hrozně vlažně. Ještě že jsme to dokázali zvrátit. Jinak jsme ale nehráli tak, jak jsme chtěli. Vázla nám kombinace, ve středové řadě nám poskakoval balón. Dost míčů jsme zbytečně ztráceli. Celkově ten výkon prostě nebyl optimální, ty tři body jsme urvali. Místo toho, abychom zápas kontrolovali, tak si v devadesáté minutě necháme dát zbytečný gól.

Mohla se na výkonu projevit i euforie po postupu do Ligy mistrů přes Ajax?

Možná jo. Spíš to byla taková psychická únava. Ale těší mě, že naše série pokračuje. Teď je reprezentační přestávka a bude čas se v klidu připravit na další zápasy.

Ale vy budete s reprezentací

Aspoň si ode mne kluci trochu odpočinout Ale za nároďák jsem strašně rád. Poprvé jsem byl do reprezentace nominován přímo a jsou to příjemné starosti. Beru to jako poctu, hrozně se na sraz těším.

Slavia má po pěti kolech plný počet bodů. Co říkáte skvělému startu do sezóny?

Jedeme na nějaké vlně, ale může to být ošidné. V minulé sezóně jsme na jaře taky z ničeho nic začali po skvělých výkonech ztrácet body. Doufám, že teď nám to vydrží co nejdéle.

Reklama

Související témata: