Hlavní obsah

Ve ztichlé liberecké šatně prý bouřka nebyla

LIBEREC

Propadák v Poháru Intertoto s neznámým kazašským klubem a pak liga. Týden co týden těžký úder. Mizérie. To je už všední život libereckých fotbalistů. Loni se málem úspěšně rvali o Champions League. Ted jsou poslední v domácí soutěži. Dali jediný gól, mají jediný bod.

Článek

Nejvyšší klubový boss Ludvík Karl pospíchal hned po další prohře se Zlínem do šatny. „Bouřka nebyla, v klidu mluvil k hráčům,“ tvrdil v sobotu trenér Michal Zach. Cítí po dalším představení neskutečné střelecké jalovosti důvěru vedení? „Nevím, to není otázka pro mě,“ reagoval. Karl se před novináři nevyjadřuje. Spekuluje se o možném příchodu Zdeňka Ščasného, volní jsou ale třeba i Jaroslav Hřebík či Josef Csaplár. „Až po víkendu,“ naznačoval termín dalších případných kroků mluvčí klubu Lukáš Váňa.

O krizové situaci v klubu nakonec jednalo představenstvo ještě v neděli večer. Závěr? Na jedné straně nespokojenost s výsledky, na straně druhé potvrzení kouče ve funkci. A stanovení krátkodobých a dlouhodobých cílů.

Po výbuchu mění program 

„Chtěli jsme to zvládnout jinak,“ čišely po duelu se Zlínem rozpaky ze záložníka Jiřího Bílka. „Co bylo v kabině? Ticho, pak tam přišel šéf,“ podotkl dále po zápasu, v němž si odbyla premiéru druhá ženarozhodčí v první lize: asistentka Jana Adámková. Užila si pískotu, ale patřil domácím hráčům. Nadávky směřovaly i na tribunu k šéfům klubu.

Liberečtí čekali, že vyrazí na netradiční pozápasové soustředění. „Ale měníme program, hráči budou doma,“ ohlásil Zach bez bližšího vysvětlení. Mělo to být opatření, které je důsledkem nočního alkoholického incidentu záložníka Pudila? „To ne, hlavně jsme před středečním pohárovým zápasem v Čáslavi chtěli klukům zajistit kvalitní regeneraci,“ tvrdil Zach.

A co říkal nečekanému odchodu právě Pudila, mladé, leč v poslední době v průšvizích namočené opory, do Slavie? „Tři zápasy by nám stejně chyběl kvůli trestu za vyloučení, ale je fakt, že není dobré, když takoví hráči odcházejí,“ poznamenal.

Zlín poprvé od 27. 11. 2004, kdy uspěl v Opavě, bral tři body zvenku. Pak 40 zápasů bez výhry... „Získali jsme Malára, který byl u vítězství v Opavě ještě za koučování Hapala. Změnili jsme rituály a zlomili prokletí, nebyla to příjemná série, máme ji z krku,“ těšilo Hoftycha.

„Ale hlavou mi zase letěly myšlenky na to, abychom o výhru zase nepřišli,“ pokračoval Hoftych, jehož tým nedávno na Spartě též vedl, ale pak domácí strhli vítězství na svou stranu.

Reklama

Související témata: