Hlavní obsah

Teplice protestují proti večernímu zápasu se Spartou

TEPLICE

Ostrý nesouhlas teplických funkcionářů vyvolal v úterý zveřejněný rozpis zápasů šestého kola fotbalové ligy. Nelíbí se jim, že by měli atraktivní zápas se Spartou odehrát před televizními kamerami v neděli 16. září pozdě večer. Klub chce totiž umožnit fanouškům, aby mohli v co nejhojnějším počtu přijít uctít památku zesnulého trenéra Vlastislava Marečka.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Chtěli jsme hrát v neděli od 17 hodin, což je náš úřední termín. FK Teplice se proto u Ivo Lubase (ředitele oddělení profesionálního fotbalu ČMFS) dožaduje změny termínu tohoto domácího utkání se Spartou," uvedl v tiskovém prohlášení ředitel komunikace teplického klubu Petr Heidenreich. "Chceme totiž, aby co nejvíce fanoušků mohlo dorazit do hlediště a vzdát čest památce pana Vlastislava Marečka. Na tomtéž se snažíme dohodnout i se Spartou Praha. V neposlední řadě jsme poslali dopis vedení sportovní redakce ČT, v němž protestujeme proti zmiňované změně termínu tohoto utkání."

V rozhovoru pro ČTK potom Heidenreich vzápětí připustil, že klubu nevadí ani tak samotný televizní přenos, nýbrž pozdní výkop. Fanoušci se totiž podle něj na klub začali obracet s žádostmi o co nejpříznivější podmínky pro vysokou návštěvu. Příznivci severočeského klubu tak chtějí uctít památku v neděli zesnulého kouče Marečka, který za svého působení na lavičce Teplic opakovaně hovořil o vyprodaných Stínadlech jako o svém největším cíli. Nedělní večerní televizní přenos by ale takovou návštěvu zřejmě neumožnil.

"Kdyby měli všichni úctu a pokoru k úmrtí Vlasty, tak nikdo nemusí psát protesty. Televize se podřídí plánům klubu na důstojné rozloučení při zápase se Spartou, čili počká, jak s tím klub naloží - ne obráceně jako teď," řekl ČTK respektovaný teplický fanoušek Jan Hečko. Pětapadesátiletý hudebník moderuje diskusní fórum na teplických klubových stránkách a byl iniciátorem myšlenky na vyprodaný stadion Na Stínadlech. Fanoušci se podle něj dohodli, že na utkání navíc přijdou v černém oblečení.

Lubas: S termínem se hýbat nebude 

Svaz ale Teplicím vycházet vstříc nechce. "Stanovisko bude negativní, protože je to jednou televizní utkání a hýbat se s ním nebude," prohlásil večer Lubas. Odmítl také i spekulovat, jak by se svaz zachoval, kdyby televize souhlasila s úpravou termínu nebo vysíláním jiného zápasu. "Žádné kdyby v tuto chvíli neexistuje," uzavřel Lubas. Vyjádření ČT se nepodařilo získat, během večera se ale na jejím teletextu objevil v rozpisu utkání nový čas - 19:00. "Přišla nám změna programu, víc ale říci nemohu," vysvětlil na dotaz službu konající pracovník teletextu.

Kamery České televize jsou v Teplicích poměrně častým hostem. V loňském roce vysílala hned osm z patnácti domácích utkání Teplic, a měla tak velký podíl na klesající návštěvnosti v někdejší fanouškovské baště. Vloni na domácí zápasy Teplic chodilo průměrně jen 3697 diváků, před deseti lety to byl více než dvojnásobek. Osmnáctitisícový stadion byl za posledních deset let na ligu vyprodán jen dvakrát, naposledy se tak stalo v srpnu 1999, právě proti pražské Spartě.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články