Hlavní obsah

Nezmar dostal za faul na Koukala pokutu 35 tisíc korun

PRAHA

Pokutu 35 tisíc zaplatí liberecký útočník Jan Nezmar za svůj zákrok ve 4. ligovém kole, v němž zranil teplického Zdeňka Koukala. O trestu rozhodla disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu, podle níž Nezmar porušil pravidla a v inkriminovaném souboji jednal riskantně a bezohledně.

Článek

Komise se případem zabývala proto, že Koukalovo zranění bylo uvedeno lékařem v zápise a delegát Jiří Veltruský měl na souboj odlišný názor než rozhodčí Jiří Jech. Ten Nezmarův zákrok ohodnotil pouze žlutou kartou, za což mu byla následně zastavena delegace na dva zápasy. "Ta výjimečnost spočívá v tom zranění. Jinak se samozřejmě nebudeme zpětně vracet k předchozím kolům, kdo měl být a neměl být vyloučen," vysvětlil novinářům předseda komise Alexander Károlyi.

Nezmar hrubého zákroku, jímž zranil Koukalův kotník, litoval. "Pro mě byla hrozná představa, že bych mu udělal něco vážného. Byl jsem přesvědčený, že to stihnu před nim, jenže zákrok pak už nešlo zastavit," uvedl před komisí Nezmar, jehož doprovázel ředitel libereckého klubu Libor Kleibl.

"Moc mě to mrzelo, hned jsem Zdeňkovi volal, pak ještě několikrát v týdnu. Jsem rád, že to zranění nakonec není tak vážné, měl jsem strach, aby to nebylo zlomenina," pokračoval Nezmar. Kleibl vzápětí zdůraznil, že liberecký kanonýr nepatří k zákeřným hráčům a v minulé sezóně první ligy obdržel jen čtyři žluté karty.

Byl rád, že nedostal zápasový trest

Přesto nakonec Nezmar neunikl finanční pokutě. "Komise potrestala Nezmara za porušení pravidel fotbalu. V souboji jednal bezohledně a riskantně s použitím nepřiměřené síly," prohlásil Károlyi.

Nezmara výše trestu poměrně zaskočila. "Je to nemilé, samozřejmě je to hodně peněz, ale těžko s tím něco udělám. Pro mě je ale hlavní, že Koukal je relativně v pořádku," řekl novinář zkušený liberecký útočník. "Rozhodčí v dobré víře, že jsem to neudělal schválně, mi ukázal jen žlutou kartu, byl nakonec potrestán. Teď jsem potrestán i já, tak to beru možná jako boží spravedlnost," podotkl.

Nakonec ale přivítal, že nedostal zápasový trest. "Teď když je potřeba v Liberci každá noha v útoku, tak je dobře, že klukům v naší situaci budu moci pomoct. A třeba si ty peníze vykopu,," dodal.

Reklama