Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Ptali jste se fotbalisty Petra Švancary

Kdysi se o něm hovořilo jako o velkém talentu českého fotbalu. Petr Švancara hrál po začátcích v Brně za pražskou Slavii a měl nakročeno i do reprezentace. V současnosti válí devětadvacetiletý útočník za nováčka první ligy Viktorii Žižkov a v pátek od 12 hodin byl hostem redakce Sport.cz, když odpovídal na dotazy čtenářů v on-line chatu.

Foto: SPORT/Ondřej Lazar Krynek

Petr Švancara na on-line chatu na Sport.cz

Článek

V pondělním ligovém utkání pátého kola se Švancara mohl stát hrdinou, který by fotbalistům Viktorie Žižkov zařídil druhé vítězství v novém ročníku nejvyšší soutěže. V zápase na hřišti pražských Bohemians jednu branku dal a na druhou přihrál a Žižkov vedl už 2:0. Přesto odcházel ze souboje ligových nováčků pouze s jedním bodem za konečnou remízu 2:2.

Švancara začínal s vrcholovým fotbalem v Brně, v roce 2000 odešel s velkou slávou do pražské Slavie. V hlavním městě však upoutal spíše svými výstřelky než výkony na hřišti a po třech letech putoval do Opavy. Od roku 2003 působil opět v Brně,  v loňském ročníku pomohl během hostování  Viktorii Žižkov k návratu mezi elitu. Po sezóně získal pražský tým útočníka na přestup.

Reklama