Hlavní obsah

Švancara: Ve své kariéře bych nic neměnil

Současný velký tahoun žižkovské Viktorky, Petr Švancara, si našel čas, aby v redakci Sport.cz odpovídal na otázky fanoušků prostřednictvím chatu. O tom, že ho to opravdu bavilo svědčí fakt, že místo standardní hodiny času odpovídal téměř dvě. Fanoušky Brna snad i potěšil přáním, že by si rád se svým kamarádem Milanem Pacandou ještě jednou v moravské metropoli zahrál.

Článek

Právě Milan Pacanda měl v nedávné době problémy se životosprávou a také žižkovský útočník musel dříve poslouchat negativní poznámky na svůj přístup k pití a jídlu. Patrně i dnes by mu nejeden kondiční trenér doporučil, aby se ve své kariéře profesionálního fotbalisty co nejvíce vyvaroval alkoholu.

Petr Švancara se však nebojí otevřeně říct, že jeho nejoblíbenějším nápojem je pivo, a že se těší až si s Brňáky dopřeje na novém stadiónu poctivý párek. Z aktuální situace ohledně stadiónu za Lužánkami je mu ovšem smutno. Avšak na druhou stranu hned žižkovský "mercedes" dodává, že zná svou mez, a nikdy by si nedovolil pít před zápasem.

V letech 2000-2002 působil žižkovský technik v konkurenčním pražském klubu Slavii.“ Slávie byla pro mě zajímavá zkušenost, první rok byl velmi dobrý, druhý už horší, protože jsem nehrával, a pořád se jen spekulovalo, co dělám špatně, kam chodím na diskotéky, jestli jsem měl nějaký pivo, a šance na hřišti nepřišla žádná,“ zdůvodnil svoji následnou změnu působiště.

V sobotu odehraje česká reprezentace kvalifikační zápas o postup na ME v San Marinu a mnozí z fanoušků se domnívají, že český národní tým nezažívá zrovna nejlepší období. „Myslím si, že se v nijak velké krizi nenacházíme a ti hráči, kteří za nároďák hrají jsou tam oprávněně. Nevím, jestli by si tam někdo zasloužil být víc, snad možná bych dal šanci Liborovi Doškovi, který se mi velmi líbí a je obrovsky nebezpečný pro celou ligu," polichotil na dálku svému konkurentovi hájícího barvy pražské Sparty.

Samozřejmě se Petr Švancara nemohl vyhnout otázce na úspěšné boje svého dřívějšího zaměstnavatele Slavie v předkolech Ligy mistrů. „Slavii nadále moc fandím a jsem šťastný, že se jí teď daří. Nevynechám žádný zápas v Lize mistrů,“ řekl mimojiné také v rozhovoru pro Sport.cz.

Reklama

Související témata: