Hlavní obsah

Slavia - Ostrava 0:0Slavia i Baník drží dál neporazitelnost

PRAHA

V sobotním šlágru šestého kola nejvyšší fotbalové soutěže přivítala na Strahově domácí Slavia Baník Ostrava. Zápas mezi prvními dvěma týmy probíhající sezóny sliboval útočný fotbal. Toto očekávání oba týmy naplnily hlavně ve druhém poločase. Ani jednu z šancí se však útočníkům nepodařilo proměnit, a proto se oba týmy rozešly bez branek a dál drží ligovou neporazitelnost.

Článek

Pro vedoucí tým Slavie Praha, který vyhrál všech předcházejících pět zápasů Gambrinus ligy, byl zápas s ostravským Baníkem generálkou na historicky první zápas v Lize mistrů v nové éře. Ve středu Slavii v Praze čeká rumunská Steaua Bukurešť.

Trenéru Karlu Jarolímovi byl již pro sobotní utkání k dispozici stoper Latka, který se však do základní sestavy nevešel, stejně jako Matej Krajčík, který si přivezl ze Slovenska virózu. Zraněn je i Michal Švec, který má naštípnutý palec u nohy, s nímž hrál i zápas s Ajaxem. Proti Baníku nenastoupil ani Vladimír Šmicer. Toho zase trápí natažený stehenní sval, stejně jako Francouze Mickaela Tavarese. Problémy s kolenem přetrvávají i útočníkovi Petrovi Jandovi. Svůj první zápas v sešívaném dresu naopak odehrál ex-liberecký záložníkDaniel Pudil.

Tým hostí zatím také nepoznal v předcházejících pěti kolech porážku, body ztratil pouze ve Zlíně za remízu 2:2. Reputaci si ale svěřenci Karla Večeři chtěli napravit po vypadnutí z Poháru ČMFS. Svému přemožiteli z Frýdku-Místku nevstřelili ani jednu branku.

Baníku chyběl obránce René Bolf a záložníci Lukeš s Tomašákem. Kvůli angíně nemohl nastoupit ani forvard Václav Svěrkoš. Nad mladíky Řezníkem a Rajtoralem, kteří se vrátili pochroumáni ze srazu reprezentace do 21 let, visel otazník. Ani jeden z nich se nakonec na soupisce neobjevil.

První poločas nepřinesl vyloženou šanci

První půle zápasu přinesla fotbal na domácí poměry vysoké kvality. Hráči obou týmů hráli bojovně, ale čistě. Rozhodčí Královec vytáhl pouze jedinou žlutou kartu Otepkovi za protesty. Diváci se však vážné šance za celých pětačtyřicet minut nedočkali. Dvě slibně se rozvíjející příležitosti, po jedné na každé straně, zastavily praporky asistentů rozhodčích.

Střelecky se z pětadvaceti metrů prezentoval Tchuř, Vaniak však se zkrocením míče problémy neměl. Taktovky zápasu se po prvních dvaceti minutách chopili slávisté a mohutně podporovaní baníkovci hrozili zejména z rychlých protiútoků. Největší šancí první části tak zůstala narážečka mezi Vlčkem a Volešákem ve 34. minutě. Domácí kapitán nebezpečně centroval před bránu, před nabíhajícími hráči však míč zkrotil brankář Vašek.

Do druhé půle oba týmy nastoupily mnohem ofenzivněji. Hned po třech minutách po začátku druhého dějství Vaniaka vystrašila střela hostujícího kapitána Tomáše Marka z hranice velkého vápna. Staré pořekadlo nedáš-dostaneš mohl hned z protiútoku naplnit Vlček, jeho střelu mezi nohy však Vašek vytěsnil na roh.

Na druhé straně se po Zeherově křižné střele ze 61. minuty musel vytáhnout bravurním zákrokem domácí gólman. O tři minuty později obrovskou šanci promarnil Dřížďal, který se ve vápně ocitl sám před brankářem. Vašek mu však zmenšil střelecký úhel a slávistický obránce ho pouze nastřelil.

Ofenzivní představení pokračovalo. Otepka střílel ale přímo do Vaniaka, střelu vystřídavšího Šenkeříka vyrazil Vašek. Útočníci i během dalšího průběhu zápasu síť za oběma brankáři nerozvlnili a utkání tak skončilo bez branek.

Slavia Praha - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Královec - Hojsík, Jiřík. ŽK: 90. Brabec - 44.Otepka . Diváci: 6 423
Slavia Praha: Vaniak - Dřížďal, Brabec, Suchý, Hubáček - Pudil (75. Jablonský), Tijany, Volešák (69. Ivana), Kalivoda - Vlček, Gaúcho (45. Šenkeřík). Trenér Jarolím.
Baník Ostrava: Vašek - Čoupek, Cigánek, Bystroň, Tchuř (87. Varadi) - Mičola (87. Tesařík), Marek, Otepka, Metelka - Zeher, Magera. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: