Hlavní obsah

O výhru jsme se připravili vlastní nedůrazností, míní Jarolím

PRAHA

V zápase šestého kola Gambrinus ligy si dva nejvýše postavené týmy tabulky rozdělili body po bezbrankové remíze. Oba trenéři museli před zápasem vinou zranění improvizovat ve středových sestavách. Zatímco Karel Večeřa, kouč Baníku Ostrava, je přesvědčen, že remíza odpovídá vývoji zápasu, Karel Jarolím je mírně nespokojen. „O výhru jsme se připravili nedůrazností,“ řekl trenér pražské Slavie.

Foto: Slavia Praha/Martin Malý

Trenér Slavie Praha Karel Jarolím

Článek

Kouč Slavie Karel Jarolím s výsledkem zápasu příliš spokojen nebyl. „Nedostali jsme branku a přesto jsme nezískali tři body,“ řekl těsně po zápase. „Středová řada byla téměř zcela nově sestavená, hlavně v prvním poločase kvůli tomu pramenilo hodně ztrát,“ hledal příčiny neúspěchu trenér, kterému kvůli zranění nebo viróze chyběli záložníci Šmicer, Tavares, Krajčík, Švec a dlouhodobě Švento. „Ve druhém poločase se ale záloha herně zlepšila a o výsledek jsme se připravili sami svou nedůrazností. Ta chyběla Dřížďalovi, Vlčkovi i Šenkeříkovi,“ dodal.

S výkony hráčů byl ale Jarolím převážně spokojený. Chválil hlavně aktivní hru pravého záložníka Dřížďala, zamlouval se mu i výkon Francouze Belaida Tijanyho, který společně s Pudilem zacelil uvolněná místa v sestavě. Poslední posile sešívaných se však příliš nedařilo. „Byl to pro něj první zápas po delším herním výpadku, což se podepsalo na jeho výkonu. Věřím, že odehraje lepší zápasy,“ prohlásil k jeho výkonu kouč Pražanů.

Na strahovský stadión dorazilo šest a půl tisíce diváků, což bylo pro zápas dvou nejvýše postavených klubů probíhající sezóny méně, než se očekávalo, a to z Ostravy přijelo asi půl druhého tisíce fanoušků. „Zápas měl dobrou atmosféru,“ řekl k tomu Jarolím. Ve středu při zápase Ligy mistrů s rumunskou Steueou se čeká návštěva mnohem vyšší, trenéra však trápí rozrůstající se marodka. „Nastoupit by mohl snad Tavares, o ostatních hráčích nevím, jak na tom zdravotně budou,“ krčil rameny.

Večeřa: Na hřišti dominovaly obrany

Hostující lodivod Karel Večeřa se domnívá, že dělba bodů je zasloužená. „Výsledek odpovídá tomu, co se odehrálo na hřišti. První poločas dominovaly obrany, druhý zase ofenzíva. Obě mužstva se snažila vyhrát,“ řekl. „Obrany obou týmů hrály velice dobře a když už se vyskytla nějaká šance, vyznamenali se brankáři,“ dodal.

I ostravský trenér se vyjádřil k návštěvě. „Je pravda, že by zápasu slušela vyšší návštěva, ale atmosféra zápasu byla rozhodně dobrá,“ řekl novinářům po zápase. Podle jeho názoru se diváci obou týmů nenudili. „Chvilkami měla navrch Slavia, jindy my,“ řekl.

Klub z ostravských Bazalů byl také donucen udělat změnu mezi středopolaři. Ze srazu reprezentace do jednadvaceti let se vrátil s pochroumaným kotníkem František Rajtoral, za něhož nastoupil Tomáš Mičola. „Mičola hrál vůbec poprvé, takže se museli hráči sehrát. Řekl bych ale, že se to stalo poměrně brzy a s výkonem celé středové formace jsem spokojen. Až se další hráči uzdraví, bude kvalita hry ještě vyšší,“ těší se Večeřa.

Reklama

Související témata: