Hlavní obsah

Žižkov - Liberec 1:1Liberec nevyhrál ani na Žižkově a zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Bílek 0 : 1
30. Stracený 1 : 1

PRAHA

Herní i výsledková krize fotbalistů Liberce se prohlubuje. Slovan sice po třech porážkách za sebou získal v nedělním 6. ligovém kole bod za remízu 1:1 na Žižkově, ale především v první půli navázal na předchozí slabé výkony. Viktoria doma poprvé bodovala, ale měla na víc. Hostujícího gólmana Zlámala po střelách Kušníra dvakrát zachránila tyč.

Článek

Obě mužstva měla co napravovat, ale s o poznání větším nasazením vstoupila do utkání Viktoria, která chtěla získat první domácí body. V páté minutě po jednom ze soubojů upadl v šestnáctce Švancara, rychle vstal a z otočky donutil gólmana Zlámala ke skvělému zákroku. Z dorážky pak Kušnír trefil tyč. O pár sekund později hlavičkoval po rohu Novotný a Zlámal se opět vytáhl.

Liberečtí, kteří už měli na lavičce uzdravené Dorta s Frejlachem, byli u všech míčů o krok později a nadšeně bojující Žižkov v úvodu jasně ovládl dění na hřišti. Ve 12. minutě si opět naskočil na roh Novotný a hostující brankář se blýskl snad ještě lepším zákrokem než v úvodu. Za chvíli ani na dvakrát neprotlačil míč do sítě Švancara.

Ve 22. minutě poprvé vystrčili útočná tykadla i hosté a překvapivě pohnuli s ukazatelem skóre. Hudson nabil Bílkovi a jeho tečovaná střela z 20 metrů zaplula za Bartalského. Za čtyři minuty do rozevřené obrany vyslal centr Nezmar, jenže Hochmeister se nestihl zorientovat.

Po půlhodině vystřihli domácí akci jako z učebnice a zaslouženě srovnali. Procházka kolmicí vysunul Švancaru, ten poslal přetažený centr na volného Straceného, který z voleje rozjásal fanoušky. Hra se uklidnila, až ve 43. minutě přestřelil v dobré pozici Hochmeister.

Frejlachův příchod probudil domácí

Trenér Zach zřejmě o pauze nešetřil ostrými slovy, protože Slovan do druhého dějství vstoupil aktivněji. Po třech minutách od příchodu z kabin nepropasíroval míč skrz Bartalského Nezmar, stejný hráč si totožnou situaci zopakoval i v 58. minutě.

Mezitím se Švancara podruhé marně dožadoval penalty, ale to byla na dlouho poslední ofenzivní akce domácích. Vysoké tempo z úvodu sebralo Viktorii hodně sil, a tak Liberec postupně přebíral iniciativu. V 74. minutě napřáhl z 18 metrů Papoušek a jen těsně minul pravou Bartalského tyč.

Příchod uzdraveného libereckého Frejlacha paradoxně opět probudil domácí. Devět minut před koncem vyslal míč na Zlámala z úhlu Kušnír a k překvapení všech balón doskákal až na tyč. Liberečtí naposledy zahrozili v 86. minutě nepříjemným pokusem Frejlacha, ale rozhodnout mohli Žižkovští. Na Bažíkův centr v nastavení ale Švancarovi chyběl půlkrok.

Domácí kouč Stanislav Griga si tak proti bývalému zaměstnavateli připsal remízu. Liberečtí sice získali druhý bod v sezóně, ale pozici kouče Zacha dnešní výkon zřejmě příliš nepojistil.

Viktoria Žižkov - Slovan Liberec 1:1 (1:1)
Branky: 30. Stracený - 22. Bílek. Rozhodčí: Racek - Wilczek, Pospíšil. ŽK: Kušnír - Papoušek. Diváci: 4232.
Žižkov: Bartalský - Kučera, Kropík, Besta, Moughfire - Stracený (83. Kalod), Novotný (76. Bažík), Procházka, Kušnír - Švancara, Bukač. Trenér: Griga.
Liberec: Zlámal - Krátký (90. Dort), Šinglár, Košťál, Liška - Hudson (78. Frejlach), Hochmeister (87. Jonáš), Bílek, Papoušek - Nezmar, Hodúr. Trenér: Zach.

Reklama

Související témata: