Hlavní obsah

Záložník Hušbauer mění dres: Tak přece Německo!

Praha
Aktualizováno

Další opora na odchodu, hlásí fotbalová Slavia. Po legendárním kanonýrovi Milanu Škodovi tentokrát balí v červenobílé šatně zkušený záložník Josef Hušbauer. Sen o angažmá v nejvyšší německé soutěži si sice nesplní, ale druhá bundesliga také není k zahození. Míří totiž do Drážďan. Informaci jako první zveřejnil server iSport.cz, následně odchod hráče potvrdil i zdroj Sport.cz. "Ještě není nic podepsané, ale mělo by to dopadnout," uvedl v pondělí po obědě ohledně přestupu Hušbauera zdroj Sport.cz. Později už sám hráč zveřejnil, že odchází na půlroční hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer

Článek

Odchod devětadvacetiletého záložníka do posledního týmu druhé nejvyšší německé soutěže potvrzuje rozlučkové video s vršovickým klubem, které zveřejnil na svém instagramovém účtu otec fotbalisty. Nakonec přidal fotbalista i své vlastní vyjádření na sociálních sítích.

"Když jsem přicházel do Slávie, nebylo to pro mne vůbec jednoduché. Chtěl jsem hrát fotbal a tohle byla obrovská výzva. Chtěl jsem pomoci slavnému týmu zpět na vrchol tam, kam patří. První momenty byly velmi obtížné, ale díky lidem, kteří ve mně věřili, jsem to dokázal. Měl jsem okolo sebe vždy podporující rodinu, skvělý realizační tým a spoluhráče, ale hlavně Vás, fanoušky. Jistě pochopíte, jak velkou váhu mají moje slova, když řeknu, že tyto čtyři roky patřili k těm nejkrásnějším v celém mém fotbalovém životě. Spolu jsme dokázali nemožné a jsem moc hrdý," loučil se s fanoušky z Edenu fotbalista.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Když jsem přicházel do Slávie, nebylo to pro mne vůbec jednoduché. Chtěl jsem hrát fotbal a tohle byla obrovská výzva. Chtěl jsem pomoci slavnému týmu zpět na vrchol tam, kam patří. První momenty byly velmi obtížné, ale díky lidem, kteří ve mně věřili, jsem to dokázal. Měl jsem okolo sebe vždy podporující rodinu, skvělý realizační tým a spoluhráče, ale hlavně Vás, fanoušky. Jistě pochopíte, jak velkou váhu mají moje slova, když řeknu, že tyto čtyři roky patřili k těm nejkrásnějším v celém mém fotbalovém životě. Spolu jsme dokázali nemožné a jsem moc hrdý. S klidným svědomím mohu říci, že se Slávia stala mým domovem a celé ty roky jsem dělal maximum, abych byl pro ni přínosem. Jak už to chodí, i když si to moc přejeme, nic netrvá věcně. Zaslechl jsem, že Slavia chce dát příležitost mladším, tak to bývá a já to plně respektuji. Člověk se s tím musí vyrovnat. Já vím, že fotbal budu hrát, a věřím, že toho mám ještě hodně před sebou. Dostal jsem několik krásných nabídek, za které jsem moc rád a vážím si vstřícnosti některých zahraničních klubů, ale věřím, že pokud Slávie chce, abych byl stále jejím hráčem, má k tomu dobrý důvod. Proto rád příjímám nabídku na půlroční hostování s opcí v Drážďanech. Veřím a slibuji, že udělám vše pro to, abych jim byl platný v boji pro udržení ve druhé bundeslize. Pro mne je důležité, že konečně se mohu vrátit k fotbalu a můžeme se podle toho s rodinou zařídit... Protože chci, aby se k Vám moje slova dostala přímo, nechci to řešit přes média. Vzhledem k tomu, že sám nejsem fanoušek sociálních sítích, posílám Vám tento vzkaz přes instagram svého otce, snad se k Vám dostane. Děkuji za vše !!! Váš Pepa Hušbauer Spolu jsme silnější ✊

Příspěvek sdílený Josef Hušbauer (@josef_husbauer_zizu),Led 13, 2020 v 5:26 PST

"S klidným svědomím mohu říci, že se Slávia stala mým domovem a celé ty roky jsem dělal maximum, abych byl pro ni přínosem. Jak už to chodí, i když si to moc přejeme, nic netrvá věcně. Zaslechl jsem, že Slavia chce dát příležitost mladším, tak to bývá a já to plně respektuji. Člověk se s tím musí vyrovnat. Já vím, že fotbal budu hrát, a věřím, že toho mám ještě hodně před sebou," prozradil Hušbauer, proč mění během zimy působiště.

"Dostal jsem několik krásných nabídek, za které jsem moc rád a vážím si vstřícnosti některých zahraničních klubů, ale věřím, že pokud Slávie chce, abych byl stále jejím hráčem, má k tomu dobrý důvod. Proto rád příjímám nabídku na půlroční hostování s opcí v Drážďanech. Veřím a slibuji, že udělám vše pro to, abych jim byl platný v boji pro udržení ve druhé bundeslize," dodal.

O odchodu Hušbauera z vedoucího týmu české nejvyšší soutěže se mluví už pěkných pár dní. Nejprve vše vypadalo, že Hušbauer zamíří do první bundesligy, kde měla mít zájem Fortuna Düsseldorf. Když námluvy neklaply, letěla světem zpráva o zájmu bulharského Levski Sofia. Jenže ani tam nedošlo k dohodě, klaplo až třetí možné působiště - Dynamo Drážďany.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Tady není třeba slov......😪😪😪❤❤❤🙋‍♂️

Příspěvek sdílený Josef Hušbauer (@josef_husbauer_zizu),Led 13, 2020 v 2:33 PST

"Pro mne je důležité, že konečně se mohu vrátit k fotbalu a můžeme se podle toho s rodinou zařídit... Protože chci, aby se k Vám moje slova dostala přímo, nechci to řešit přes média. Vzhledem k tomu, že sám nejsem fanoušek sociálních sítích, posílám Vám tento vzkaz přes instagram svého otce, snad se k Vám dostane. Děkuji za vše !!!"

Drážďanský klub usiluje také o služby dalšího českého hráče - Ondřeje Petráka. Ten je hráčem Norimberku, ale během podzimu se objevoval na hřišti jen sporadicky, nastoupil jen ke třem utkáním.

Reklama