Hlavní obsah

Sparťanská ostuda skončí před disciplinárkou

PRAHA

Hlavní aktéři skandálního závěru nedělního zápasu 6. kola nejvyšší fotbalové soutěže v Teplicích (2:1) by měli ve čtvrtek předstoupit před Disciplinární komisi ČMFS, která si posvítí na jejich řádění. Vyloučení hráči Sparty Tomáš Řepka a Martin Abraham, ani na tribunu vykázaní trenér Michal Bílek a jeho asistent Horst Siegl se jednání nezúčastní.

Článek

„Ve čtvrtek večer hrajeme úvodní zápas 1. kola Poháru UEFA na Letné s Odense. Všichni jmenovaní se na něj v té době budou připravovat. Zastupovat je bude představitel Sparty se zplnomocněním, že se případ může projednávat bez jejich přítomnosti,“ řekl Právu člen představenstva Sparty Lukáš Přibyl.

„Prostudujeme si všechny dostupné materiály o utkání, tedy zápis rozhodčího Kociána, zprávu delegáta Bubeníka a shlédneme i video. Předvoláni budou kromě delegáta, sudího a jím potrestaných také hlavní pořadatel a člen pořadatelského sboru, který měl být napaden. Případ je možné uzavřít v nepřítomnosti hráčů, pokud k tomu dají souhlas. V případě, že by se omluvili a chtěli být přítomni jednání, bude toto odročeno, ale oni by nemohli hrát v nejbližším ligovém zápase,“ řekl předseda disciplinárky Alexander Károlyi s tím, že Bílek a Siegl by koučovat směli.

„Naše komise se bude případem zabývat na svém příštím zasedání po dalším ligovém kole. Pokud o to disciplinárka požádá, budeme ji nápomocni. Myslím si, že sudí Kocián těžký zápas zvládl. Nějaké chyby udělal, ale na obě strany,“ řekl Právu šéf rozhodčích Luděk Macela.

Česká Televize, do jejíž kamery odcházející Řepka udeřil, nebude záležitost řešit soudně ani nevypoví ČMFS smlouvu. „Řepka udeřil do kamery, ta nebyla poškozena a kameraman nebyl zraněn. Omluvou Sparty pro nás záležitost skončila,“ uvedl pro Právo šéfredaktor sportovní redakce ČT Otakar Černý.

Ani Teplice nezvažují žalobu nebo jinou formu satifakce. „Je to věc Sparty a příslušných svazových komisí. Nevím o tom, že by napadený pořadatel Svoboda chtěl řešit situaci soudní cestou. Je však velmi smutné, že tak kvalitní utkání, které mělo být i teplickým rozloučením se zesnulým trenérem Marečkem, skončilo takovou ostudou. Jsem rád, že ne z naší strany,“ zdůraznil ředitel teplického klubu František Hrdlička.

Podle informací Práva se v zápise sudího objevilo, že Řepka „pouze“ urážel a plival, zatímco Abraham, který vstal nesmyslně z lavičky, vyhrožoval, a to i smrtí. Urážek arbitrů se nezdržel ani asistent Siegl. Důvodem ostudného incidentu se stala neodpískaná ruka Verbíře, kterou přetekl údajně pohár sparťanské trpělivosti. Faktem je, že na nervózním průběhu zápasu i jeho závěru se podepsal obrovskými hrubkami, rozdělovanými na obě strany, hlavní rozhodčí Kocián.

Reklama

Související témata: