Hlavní obsah

Šťastný střelec Žůrek cítí formu

PLZEŇ

Libor Žůrek mohl být hrdinou zlínských fotbalistů. V Plzni vstřelil třetí gól v letošní sezóně a nebyl daleko od čtvrtého, který by znamenal tři body. „Jsem teď střelec,“ smál se po pondělním utkání. „Měl jsem štěstí, protože kdyby se míč neotřel o Zakopalova záda, možná by ta střela šla do šibenice, ale možná by branku minula jako ta v nastavení,“ dodával už vážnějším tónem.

Článek

V šesti kolech zatím předvádí velmi dobré výkony. „Měl jsem dobrou formu už před startem jara. Tehdy jsem dal v přípravě sedm gólů. Jenže pak jsem si v prvním utkání natrhl mezižeberní sval a tři měsíce hrál pod práškama. Bylo to na nic,“ vracel se zlínský kanonýr ještě k minulé sezóně.

„Teď se ale cítím velmi dobře. Navíc skvěle šlape celý tým. Proti naší obraně je velmi těžké se prosadit a vpředu vždy něco využijeme, proto jsme v tabulce tak vysoko,“ vykládal Žůrek o vydařeném rozjezdu sezóny loni se zachraňujícího Zlína.

Poměrně truchlivou náladu měl střelec domácího gólu Martin Fillo, který ztrestal nekoordinovaný pohyb Vlastimila Vidličky při odkopu. Po kontaktu míče s jeho rukou rozhodčí nařídil penaltu. „Ani jsem nemohl protestovat. Byla jasná, měl jsem na ruce obtisk,“ přiznal zlínský zadák.

„Ale co je nám to platné. Byli jsme úplně mrtví, já jsem hrál špatně, celý tým hrál špatně. Nevytvořili jsme si souvislý tlak a hodně kazili přihrávky. Měli jsme vážně štěstí, že nám Žůrek nedal druhý gól,“ věděl Fillo, který penaltu proměnil s jistotou. „Když nedávám góly ze hry, tak proměňuji alespoň pokutové kopy,“ ucedil plzeňský záložník.

Reklama

Související témata: