Hlavní obsah

Obránce Nikl má namířeno po letech v Norimberku do Bohemians

PRAHA

Po devíti letech se vrací do české fotbalové ligy obránce Marek Nikl. Úsilí vedení Bohemians 1905 získat stopera, který je od roku 1998 hráčem bundesligového Norimberku, se naplní již ve středu. Nikl dorazí do Prahy na trénink a podepíše tříletou smlouvu. Kluby jsou dohodnuty na odstupném, "Klokani" již mají s fotbalistou podmínky kontraktu předjednány.

Foto: www.fcn.de

Marek Nikl

Článek

Jednatřicetiletý obránce, který pomáhal svými financemi k záchraně vršovického klubu, by měl přispět k udržení nováčka v nejvyšší soutěži. Norimberk o jeho odchodu informuje jako o hotové věci. Představitelé Bohemians ale upozornili, že ještě není dotažen administrativně.

"Nechci to zakřiknout, ale ve středu by mělo být skutečně vše uzavřeno. Marek by se měl zúčastnit už také středečního tréninku," řekl sportovní manažer Zbyněk Busta, kterému se zamlouvá, že přichází typický klubista. "Je to srdcem stále velký Bohemák," dodal.

Nikl odešel do Německa počátkem roku 1998, od té doby sehrál v bavorském týmu 228 soutěžních zápasů a vstřelil šestnáct branek. Z deseti sezon, v nichž se objevil na soupisce pro ligový ročník, jich sedm strávil v nejvyšší soutěži, třikrát se s Norimberkem pral o postup do bundesligy.

Své největší úspěchy zažil až letos na jaře - v lize skončil s Norimberkem na šestém místě a vyhrál Německý pohár. V letech 1999 až 2000 odehrál také pět zápasů v národním týmu. Před odchodem do Německa stačil nasbírat pouze 22 ligových startů, vstřelil dva góly. Do českých klubů lze přestupovat do 30. září.

Reklama