Hlavní obsah

Nikl podepsal smlouvu s Bohemians 1905

Jednatřicetiletý fotbalový obránce Marek Nikl se po osmi letech vrátil do vršovického Dolíčku, kde ve středu podepsal s vedením Bohemians 1905 tříletou smlouvu a absolvoval první trénink s prvoligovým nováčkem. Tomu by měl pomoci svou zkušeností s udržením příslušnosti k nejvyšší soutěži.

Článek

Fotbalistovi přirostl vršovický klub k srdci, před časem dokonce pomáhal finančně k jeho záchraně. Jeho dres opustil před osmi lety, kdy se vydal do Norimberku, kde prožil řadu sezón v bundeslize, ale i druhé nejvyšší soutěži. Na podzim se však na trávník nedostával, a tak zamířil zpět do vlasti, aby tentokrát pomohl "Klokanům" přímo na hřišti.

První informace o možném přestupu připustily oba kluby už v úterý, dnes ale teprve pražský klub získal jistotu. Nikl dorazil dnes ráno do Vršovic, kde podepsal tříletý kontrakt. "Je to pro mě splnění dalšího snu, návrat do vyprodaného Dolíčku jsem si vždy přál, už se těším na naše fanoušky," prohlásil fotbalista po podpisu smlouvy, která vyprší 30. června 2010.

Nikl odehrál v Německu 228 soutěžních zápasů a vstřelil šestnáct branek. Jeho největším úspěchem v Bavorsku byl letos na jaře zisk Německého poháru. Na svém kontě má pět reprezentačních startů, v české lize stačil nastoupit před odchodem do Německa k 22 utkáním a dal dvě branky.

Reklama