Hlavní obsah

Dva útočníci pro jaro stačí, ujišťuje Trpišovský. Stát se ovšem může cokoli

Dvacet hráčů do pole, z toho dva až tři mladíci, a tři brankáři. S takovým kádrem hodlá vstoupit do jara Jindřich Trpišovský, trenér fotbalové Slavie. Český mistr se z kondičního soustředění ve Španělsku vrátil domů, formu pak bude ladit na dalším výjezdu v Portugalsku. „Do odletu může dojít v kádru snad jen k nějakým kosmetickým změnám,“ avizuje kouč, který sešívané na podzim dovedl až do Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl by měl být na jaře ve Slavii útočníkem číslo jedna. Nebo ne...?

Článek

Luxusní 16bodový náskok na druhou Plzeň dává červenobílým klid a jistotu. Mistrovský titul by tak jako tak měli obhájit s prstem v nose, a tak mohou pro 15 jarních kol zredukovat početný kádr.

„Může do toho vstoupit nějaké zranění, k čemuž ale, doufám, nedojde. Intenzivně usilujeme o Davida Zimu z Olomouce. Doufám, že se nám jeho příchod podaří dotáhnout do konce, aby s námi mohl odletět do Portugalska," poukazuje Jindřich Trpišovský v rozhovoru pro klubový web na současnou prioritu.

Jeho názor by mohl změnit případný odchod nějakého hráče do zahraničí. „To riziko ale je, v Evropě končí přestupní okno různě a všichni si vzpomínáme na minulý rok, kdy Michael Ngadeu odlétal tam, zase se vracel zpět a nikdo nevěděl, co bude. Poslední dva tři dny se může stát cokoli, klidně může přijít taková nabídka, která tím vším totálně zahýbe. Já si ale myslím, že k tomu nedojde," přemítá kouč.

Variant je víc

Spekuluje se o zájmu Slavie o kanonýra Komličenka z Mladé Boleslavi. Škoda totiž odešel do Turecka a Van Buren bude hostovat doma v Nizozemsku. V Edenu tak zbyli jen dva klasičtí útočníci Tecl a Hilál.

„Na hrotu může nastoupit i Peter Olayinka, nebo Lukáš Masopust. Další alternativou je také mladý Joao Felipe. Na herní soustředění s námi pravděpodobně poletí i jeden útočník z mládeže, kterého bychom si rádi trochu proklepli v zátěži. Existuje pak i varianta, se kterou jsme se prezentovali v Evropě, a to je hra bez klasického útočníka," vypočítává možnosti pro jaro.

Troufne si tedy na obhajobu jen s dvojicí útočníků?

„Uvidíme po Portugalsku. Bude důležité, aby oba byli zdraví, a pokud tomu tak bude, nepředpokládám nějaké změny. Je to ale fotbal, za týden se může na trhu objevit zajímavý hráč a budeme mluvit jinak. Teď ale vsadíme na dva hráče," ujišťuje Trpišovský.

Náš starý dobrý Teclík...

„Pevně věřím ve Standu Tecla, který se na jaře určitě vrátí ve formě, jakou měl v době, v níž došlo k jeho nešťastnému zranění. Všechny testy a herní tréninky tomu nasvědčují. Myslím, že Standa je teď v nejlepším rozpoložení od zranění. Bude to náš starý dobrý Teclík," těší se kouč lídra ligové tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Júsuf Hilál ze Slavie Praha a Kamil Vacek z Bohemians.

„Navíc máme i Júsufa, kterému chceme dát prostor, aby ukázal, že na Slavii má. V létě se pak bude kádr skládat jinak. A to jak kvůli EURO, tak i návratům z hostování. Chceme myslet na to, že máme před sebou patnáct utkání a dva útočníky, které jsme si do Slavie vybrali, přivedli a teď jim musíme dát prostor," říká trenér.

Čas Petara Musy, který se chytil na hostování v Liberci, tedy přijde až později.

„V létě s tím počítáme a chceme mu dát v příští sezoně velký prostor," předesílá Trpišovský.

Reklama