Hlavní obsah

Brněnského fotbalistu Kuncla bolí po kolapsu hlava

BRNO

Scéna podobající se nedávné situaci ve španělské lize, kdy zkolaboval přímo na hřišti obránce Sevilly Antonio Puerta, se odehrála ve středu večer v Brně při ligové dohrávce s Teplicemi. Fotbalisté se vydali na poločasovou přestávku do šaten, když se najednou na trávník zhroutil třiadvacetiletý brněnský obránce Martin Kuncl. Příčiny lékaři zjišťují, hráč zůstane na pozorování přes noc v nemocnici.

Článek

"Sám ani nevím, jak se všechno přihodilo. Zamotala se mi hlava a spadl jsem. Vůbec nic jsem pořádně neviděl. Byl jsem z této situace vyděšený, měl jsem problémy s viděním. V šatně jsem dostal nějaké prášky, stav se začal zlepšovat," popisoval Kuncl pro ČTK tichým hlasem zhruba dvě a půl hodiny po kolapsu.

Proti Teplicím ve středu nastoupil k 27. prvoligovému zápasu. Stále ještě v červeném dresu a trenýrkách ležel se zatejpovaným pravým kotníkem na nemocničním vozíku ve Vojenské nemocnici, kde jej doprovázela přítelkyně. Čekali na poslední neurologické vyšetření.

"Ještě teď mám špatné periferní vidění na pravé oko a bolí mě strašně hlava. Nic podobného se mi nestalo. Jsem z toho, co se mi přihodilo, překvapený," vykládal Kuncl, když už měl za sebou interní vyšetření včetně EKG, odběrů, vyšetření mozku a krční páteře.

Po příčinách kolapsu mladého fotbalisty lékaři pátrají. "Diagnóza teprve stanovujeme," uvedl pro ČTK lékař brněnského týmu Jan Ulbrych, podle jehož názoru byla poruch spojena spíše s neurologickou problematikou, kterou provázely potíže s oboustranným periferním viděním.

"Martin měl mravenčení pravé strany obličeje a obou horních končetin. Více bude jasné po neurologickém vyšetření. Po kardiopolní stránce jsou výsledky vyšetření dobré," dodal Ulbrych. Podobnost s případem Španěla Puerty, který zemřel na selhání srdce, by podle něj neměla připadat v úvahu. Přesto zůstane Kuncl na pozorování v nemocnici přes noc.

"V minulosti Kuncl trpěl migrénami, jeho případ potřebuje větší došetření. Ve středu se mohlo jednat o silnější atak migrény vyvolaný větší námahou při zápase. Podobný stav prý Martin prodělal už před dvěma až třemi lety," dodal Ulbrych.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články