Hlavní obsah

Severočechy spasil Doležal

BRNO

V dohrávce pátého ligového kola přišli tepličtí fotbalisté o premiérové dva body v sezóně, avšak zdálo se, že je první ztráta příliš nemrzí. „Plichtu určitě bereme, vždyť jsme mohli v poločase prohrávat i víc než 0:2. Po přestávce jsme ale zabrali a zaslouženě jsme vyrovnali. S trochou štěstí jsme mohli nakonec i zvítězit,“ tvrdil spasitel Severočechů Michal Doležal, který 17 minut před koncem vyrovnal.

Článek

„Byl to nacvičený signál po přímém volném kopu. V první chvíli to vypadalo, že Fenin přihrál nepřesně, ale odražený balón se mi naštěstí odrazil k noze. Podařilo se mně trefit míč přesně k tyči,“ pochvaloval si.

Doležal překonal brněnského gólmana Tomáše Bureše, který se o tom, že bude chytat, dozvěděl až pět minut před začátkem utkání. „Martin Lejsal přišel s tím, že mu natažený sval nastoupit nedovolí. Trochu jsem s tím počítal, ale přesto nebylo pro mě snadné dostat se do zápasu. Měli jsme ho perfektně rozehraný, je škoda, že jsme nezískali tři body. Pokud neporazíme v neděli Jablonec, bude to s námi hodně špatné,“ narážel Bureš na nevydařený start sezóny.

Stínem utkání byla náhlá nevolnost brněnského beka Martina Kuncla, jenž po první půli ztratil na chvíli vědomí a musel být s poruchou zraku ihned převezen do nemocnice. „Je mimo nebezpečí, ve čtvrtek absolvuje další vyšetření,“ uvedl lékař fotbalistů Brna Jan Ulbrich.

Reklama

Související témata: