Hlavní obsah

Běž, dokud nepadneš! Sparta zveřejnila zimní strahovské galeje

Padali v pražské zimě k zemi jako maratonci v katarské výhni. Fotbalová Sparta nechala na klubovém videu nahlédnout pod pokličku drsného čtvrtečního tréninku, kdy měli borci na programu měřené úsekové běhy. „Doufám, že už to nebudeme absolvovat,“ ušklíbl se záložník Michal Trávník v sobotu, když Letenští dva dny po kondiční lahůdce odehráli první přípravný duel s Českými Budějovicemi (1:0).

V nohách toho máme hodně, míč jsme zatím moc neviděli, říká o sparťanské přípravě Michal TrávníkVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sportovní ředitel Tomáš Rosický nemluvil na startu přípravy do větru. „Spoustu věcí jsme si po podzimu analyzovali... Začátek přípravy bude mnohem víc fyzický, než byl v létě, i když tam měli trenéři méně času. Fotbal se takovou cestou ubírá. Moc se to klukům asi líbit nebude, ale věřím, že z toho budou profitovat."

A jak bylo naplánoiváno, tak se i děje. „Máme toho v nohou hodně a balonek jsme zatím moc neviděli. Nemáme si však na co stěžovat, nesmíme si nic připouštět. Na soustředění ve Španělsku to snad bude lepší," líčí záložník Michal Trávník.

Video ukázalo, že úsekové běhy ho dost zmohly. „Naše skupina běžela nejrychleji. Musím uznat, že jsem dlouho tak těžký trénink nezažil. Měl jsem toho plné zuby, ale naštěstí je za námi."

A teď nastavit vítěznou mentalitu

Proti Jihočechům odkopal každý z hráčů jen poločas, přesto se museli popasovat s únavou.

„Dost náročný zápas. Chtěli jsme vyhrát, což se podařilo. Je důležité, abychom si nastavili vítěznou mentalitu a mohli se od ní na jaře odrazit," poukazuje Trávník.

Sparta v přípravě porazila České Budějovice 1:0. Nastoupil i talent Adam Karabec. Jak mu to šlo?Video: Sport.cz

Ve druhé půli oběhal spolu s Fortelným střed hřiště, a ještě se stačil dostat do šance. Po solidní individuální akci ovšem branku minul.

„Čekal jsem, co udělá obránce. Když se hnul, šel jsem na druhou stranu. Jenže levačkou jsem to bohužel s mýma dřevěnýma nohama netrefil," ukazuje Trávník, že ani v náročném období neztrácí nadhled.

Reklama

Související témata: