Hlavní obsah

Kozel chválil mladíky. Obstáli, zaslouží si větší pozornost než doposud, ocenil baníkovské talenty

Ostrava

Fotbalisté Baníku porazili ve třetím utkání Tipsport ligy slovenské Pohronie 4:1 (Barkov, Stronati, Buchta, Raab) a o skóre vyhráli základní skupinu před Karvinou. Radost z první výhry v přípravě ale trenéra Luboše Kozla rychle přešla. Ve druhém sobotním zápase se zkušenější sestava nedokázala proti Žilině gólově prosadit a prohrála 0:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nový trenér ostravského Baníku Luboš Kozel.

Článek

„Jsem rád, že naše mladší sestava si se soupeřem, který ale nebyl tak silný jako Žilina, poradila. Nikdy není jednoduché hrát do bloku, ale góly jsme dali a poměrně jasně vyhráli. Takže spokojenost," řekl po dopoledním utkání Kozel.

Do sobotního programu nezasáhli Lalkovič, Kuzmanovič a Baroš. V odpolední sestavě proti Žilině se naopak objevil stoper Martin Šindelář, o kterého usiluje Opava i Karviná a jehož by měl v pondělí v Baníku nahradit opavský Jaroslav Svozil. „Herně jsme se Žilině vyrovnali hlavně v prvním poločase, kdy jsme toho měli daleko více než oni. S čím ale nejsem spokojený, je řešení finální fáze. Ale tomu jsme se zatím nevěnovali. Stejně jako standardkám, po které jsme dostali druhý gól," připomněl Kozel.

„Ve druhé půli soupeř prostřídal, my naopak hráli v jedné sestavě celý zápas, takže klukům ubývaly síly. Přesto jeli na konci zápasu furt na sto procent. S přístupem i s výkonem jsem poměrně spokojený. Budeme muset ale pracovat na koncovce, protože těch šancí, situací, které můžeme vyřešit lépe, je dost. Ale řešení je zatím bídné," uznal trenér Baníku.

Trenéra reprezentační devatenáctky naopak těší, jak se ukazují baníkovské naděje. Dva góly v přípravě vstřelil 20letý David Buchta, proti Pohronie se trefil i 18letý Timofej Barkov a 20letý Lukáš Raab. Vidět je také Jakub Drozd. „Ti mladí, co tam byli, jako Buchta v tom prvním, nebo Drozd v tom druhém, obstáli. A není to poprvé. Určitě si zaslouží větší pozornost, než měli doposud," upozornil Kozel.

V pátek Baník odlétá na soustředění na Maltu, kde se v semifinále Tipsport ligy střetne se Zbrojovkou Brno (sobota 25. ledna od 11 hodin) a následně buď s Dunajskou Stredou či Mladou Boleslaví (pondělí 27. ledna v 11 nebo ve 13.30 hodin). Na závěr pobytu na ostrově ve Středozemním moři se Baník utká s norským Stabaekem (úterý 4. února).

Kdo si výkony zajistil letenku, se hráči dozví nejpozději po středeční přípravě se slovenským Ružomberkem (11 hodin). Na palubu letadla usedne 22 hráčů a 3 brankáři. „Letíme v pátek, takže středa ještě může něco změnit. Ale nějakým způsobem už jsme rozhodnuti. Ale ještě to neprozradím. Hráči se to musí dozvědět jako první," pousmál se Kozel.

Reklama