Hlavní obsah

Písečná bouře místo Basileje. Po běžeckých galejích další lahůdka pro sparťany

Není divu, že už se nemohou dočkat, až zamíří na herní soustředění do Španělska. Fotbalisté pražské Sparty zatím od startu zimní přípravy makají v domácích podmínkách a s výjimkou jednoho sobotního duelu s Českými Budějovicemi polykají perné kondiční dávky. Třeba ve čtvrtek měřené úsekové běhy a v pátek pro změnu kruhový trénink v písku.

Foto: sparta.cz

Ladislav Krejčí hlavičkuje v písečných lázních...

Článek

Kousnout se a vydržet, nic jiného fotbalistům na začátku neoblíbené zimní přípravy nezbývá.

Sparta letos ukazuje fanouškům kondiční galeje hodně zblízka.

Čtvrteční měřené úsekové běhy zachytilo video s vypovídajícím názvem Běž, dokud nepadneš! Páteční kruhový trénink pro změnu představuje další díl ze série Buď v týmu pojmenovaný Písečná bouře.

Zatímco v létě neměli trenéři během rekordně krátké přípravy moc času, na začátku roku se mohou na svých svěřencích patřičně vyřádit.

„V létě byly jen čtyři týdny, nebyl prostor na kondiční zaměření. Pro nás je to teď lepší, máme možnost udělat víc práce. Vnímám to jako pozitivum. Šest týdnů je dostatečný prostor, abychom zvládli fyzickou stránku i herní. První dva bloky jsou o kondici," souhlasí kouč Václav Jílek.

Trenér Sparty Václav Jílek vyhlíží posily. Prioritou je přivést stoperaVideo: Sport.cz

A aby bylo na kondiční lahůdky víc prostoru, vypustila Sparta dokonce i jedno přípravné utkání.

„Měli jsme možnost hrát s Basilejí a nechtěli do utkání jít nerozehraní, takže jsme si připravili přípravný zápas s Ústím nad Labem. Nakonec ale Basilej padla a my jsme si vyhodnotili, že chceme čtrnáctidenní blok kompaktní, netříštit ho a neriskovat žádné zranění. Proto jsme nakonec přátelák vypustili a věnovali se kondici," vysvětluje Jílek.

Reklama

Související témata: