Hlavní obsah

Zlín - Teplice 1:0Zlín připravil Teplicím první podzimní porážku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Zúbek 1 : 0

Fotbalisté Teplic utrpěli první podzimní prohru ve Zlíně, kde v sobotu v sedmém kole podlehli 0:1 a mohou přijít o první místo v tabulce. Vítěznou trefu Tescomy zařídil v 62. minutě hlavou Zúbek. Severočeši poprvé v sezóně nedali gól.

Článek

Úvodní minuty přinesly opatrný fotbal, z něhož vybočila pouze dalekonosná střela teplického Doležala těsně vedle levé tyče. Nebezpečí nehrozilo ani ze standardních situací. Domácí se snažili hrát kombinačně, na dostřel hostující branky se ale dostávali sporadicky. Až ve 20. minutě se k přímému kopu ze dvaceti metrů postavil Šmahaj, jeho rána však poslala k zemi ve zdi stojícího teplického obránce Ljevakoviče.

V 36. minutě se poprvé vážněji připomněli Severočeši a hned z toho mohl být gól. Po sérii centrů do zlínského vápna zapomněla domácí obrana na Smíška, který se ocitl sám před Baránkem. Brankář Tescomy jeho střelu z bezprostřední blízkosti srazil za sebe a míč mířící pod břevno vyhlavičkoval na poslední chvíli Vidlička. Do kabin tak celky odešly za bezgólového stavu. Nudný fotbal diváky v první půlce příliš nepotěšil.

Zlínští fanoušci se do varu dostali až po změně stran, kdy jejich tým ze sebe sňal obranné otěže. Pokusy Šmahaje a Zapletala ale svůj cíl o pár centimetrů minuly a Vidličkovu ránu zablokovali hostující hráči. Na druhé straně zahrozil Gašparík. Po hodině hry napřáhl z přímého kopu pravý bek Tescomy Penner, teplický gólman Slavík byl ale u levé tyče včas. Za pár okamžiků už ale kapituloval. Agilní Opiela vybojoval roh, který po hlavičkovém biliáru Malára se Zúbkem skončil v 62. minutě v síti.

Ani po vedoucí brance domácí nepolevili v aktivitě a především rychlík Žůrek zaměstnával defenzivu Teplic. Lídr soutěže se probudil až v 70. minutě. Blízko vyrovnání byli střídající Štohanzl, který nedosáhl na střílený centr Verbíře, a Fenin, jehož střelu zablokoval obětavým skluzem Kroča. Při hlavičce Smíška se zase vytáhl Baránek. Domácí se z tlaku vymanili až v závěru a Zúbek mohl dokonce přidat pojistku, jeho pokus však Slavík vytěsnil na roh.

Tescoma Zlín - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 62. Zúbek. Rozhodčí: Kovařík - Wilczek, Drastík. ŽK: Zbožínek - Merzič. Diváci: 3795.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Zúbek, Opiela, Zapletal (82. Bača) - Malár (75. Vyskočil), Žůrek (87. Konečník). Trenér: Hoftych.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič (90. Mareš) - Verbíř, Doležal, Ljevakovič, Gašparík (69. Štohanzl) - Fenin, Smíšek (85. Kroupa). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: