Hlavní obsah

Ostrava - Ružomberok 0:4Baník schytal debakl, Mareček na Kypru porazil Lavičku

Aktualizováno

Podstatné budou samozřejmě až ligové zápasy. Fotbalisté ostravského Baníku nicméně v zimní přípravě vykazují nepřesvědčivé výsledky. Z šesti utkání pod vedením nového trenéra Luboše Kozla zvítězili jen jednou, teď schytali debakl 0:4 s Ružomberokem. Liberec si poradil s druholigovou Chrudimí a vyhrál 5:2. Teplice ve svém prvním utkání na Kypru porazily polskou Vratislav 2:1. Vítězný gól vstřelil týmu vedenému českým koučem Vítězslavem Lavičkou novic Lukáš Mareček, čerstvá posila z Belgie.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nový trenér ostravského Baníku Luboš Kozel.

Článek

Baník před odletem na soustředění na Maltě schytal čtyři góly od Ružomberoku.

"Výsledek hovoří za vše a chtěl bych se omluvit lidem, kteří přišli. Hlavně druhý poločas neměl nic společného s tím, co bychom chtěli předvádět. Plno hráčů mě vyloženě naštvalo," netají trenér Luboš Kozel velkou nespokojenost.

Liberec zatím problémy s výsledky v zimní přípravě nemá.

Ve druhém zápase se Slovan znovu předvedl na hřišti v Turnově. Soupeřem byla druholigová Chrudim. Slovan se ujal vedení již v 10. minutě díky brance Rondiće. Přestože Chrudim bojovala a dokonce se ji podařilo srovnat na 1:1, zbytek zápasu patřil mužům v modrých dresech. Po brankách Mikuly, Peška, Berana a Kuchty byl konečný stav 5:2 pro Slovan.

Muž z Belgie ovládl rande exsparťanů

Pozoruhodný příběh přineslo první utkání Teplic na Kypru. Teprve v pondělí se posilou Severočechů stal internacionál Lukáš Mareček z Lokerenu. A právě on svým gólem na 2:1 rozhodl duel s Vratislaví.

Slask přitom vede český trenér Vítězslav Lavička s asistentem Zdeňkem Svobodou. Všichni tři spolu s Marečkem v roce 2014 oslavili titul a treble se Spartou...

Přípravná fotbalová utkání:
Baník Ostrava - Ružomberok 0:4 (0:1)
Branky: 17. Mojžiš, 63. Twardzik, 77. Kmeť, 82. Takáč.
Baník - I. poločas: Budinský - Reiter, Pokorný, Stronati, Holzer - Hrubý, Kuzmanovič, Kaloč - Lalkovič, Smola, Buchta.
II. poločas: Budinský - Celba, Procházka, Šindelář, Fleišman - Jánoš, Drozd, Jirásek - Barkov, O. Šašinka, Granečný. Trenér: Kozel.
Slovan Liberec - MFK Chrudim 5:2 (2:1)
Branky: 10. Rondič, 14. Mikula, 56. Pešek, 61. Beran, 83. Kuchta - 13. Surmaj, 73. Rybička.
Liberec: Nguyen (46. Knobloch) - Mikula, Chaluš (73. Pešek), Alibekov, Fukala - Breite, Mara - Kuchta, Beran (70. Michal), Pešek (70. Koscelník) - Rondič (70. Musa). Trenér: Hoftych.
Na Kypru: FK Teplice - Slask Vratislav 2:1 (0:0)
Branky: 49. Hyčka, 63. Mareček - 51. z pen. Maczynski.
Teplice: Grigar - Knapík, Čmovš, Shejbal (36. Hyčka) - Paradin (46. Paradin), Mareček, Kučera, P. Mareš - Žitný (84. Emmer), Řezníček, Trubač (72. Radosta). Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: