Hlavní obsah

Slavia - Ústí nad Labem 0:1Zimní senzace na účet šampionů! Sešívaní podlehli druholigovému soupeři

Praha
Aktualizováno

Pravda, jsou po náročném kondičním bloku, přesto je výsledek ze Strahova senzační. Vždyť český mistr, suverénní lídr tabulky a účastník Ligy mistrů podlehl druholigovému týmu... Fotbalisté pražské Slavie ve svém prvním letošním utkání prohráli s Ústím nad Labem 0:1, jedinou branku zápasu vstřelil ve druhém poločase Michal Bílek.

Sešívaní podlehli druholigovému soupeři. Slavia prohrála v přípravě s Ústím 0:1Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

K prvnímu přípravnému utkání roku 2020 vyběhli sešívaní, kteří v minulém týdnu absolvovali kondiční soustředění ve španělské Marbelle, na Stadionu Evžena Rošického proti druholigovému Ústí nad Labem, jenž drží v tabulce druhé nejvyšší soutěže sedmou pozici.

Trenér Jindřich Trpišovský chtěl v utkání rozložit síly mezi většinu současného kádru, a tak Slavia nastoupila v netradiční sestavě. Příležitost se ukázat dostal třeba mladý Jakub Křišťan, fanouškům se mohl také předvést novic Patrik Hellebrand a ve středu zálohy se vedle něj postavil Oscar Dorley, kterého Slavia stáhla z hostování v Liberci. Branku pak kryl Přemysl Kovář.

Do druhé půle vyslal favorit zcela novou jedenáctku, kterou odzadu dirigoval mladý Jakub Markovič a představili se v ní zkušenější hráči. Příležitost dostal i mladý Daniel Kosek na levé straně obrany.

Sešívaní začali na promrzlém strahovském stadionu aktivně, gól však vstřelit nedokázali. V závěru tak pro ně přišla pohroma. Ústecký Michal Bílek se zorientoval ve vápně a rozhodl.

Vršovický tým v sobotu čeká další přípravný duel s prvoligovým nováčkem Českými Budějovicemi, pak slávisté odletí na herní soustředění do Portugalska, kde se utkají s dánským Aarhusem, Valerengou Oslo a švédským Hammarby.

Přípravné fotbalové utkání:
Slavia Praha - FK Ústí nad Labem 0:1 (0:0)
Branka: 79. Bílek.
Slavia - I. poločas: Kovář - Holeš, Frydrych, Zelený, Bořil - Křišťan, Traoré, Hellebrand, Oscar, Provod - Hilál.
II. poločas: Markovič - Coufal, Kúdela, Takács, Kosek - Masopust, Ševčík, Souček, Stanciu, Olayinka - Tecl. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: