Hlavní obsah

Nezmar s Trpišovským opět bok po boku. Slávistického kouče prohra s druholigovým sokem rozladila

Může se snad někdo podivovat slávistické rozmrzelosti? Samozřejmě, šlo o první přípravné střetnutí před víceméně formální cestou za obhajobou titulu, která čeká Trpišovského tým na jaře, ale přece jen prohrát s druholigovým Ústím?! „Prostě to od nás nebyl ani v jednom poločase dobrý výkon,“ lakonicky pravil slávistický kouč poté, co zase jednou jeho tým okusil porážku.

Sešívaní podlehli druholigovému soupeři. Slavia prohrála v přípravě s Ústím 0:1.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Každá prohra mrzí. Tahle o to víc, že fanoušci vážili cestu na Strahov, jen aby nás poprvé v tomto roce viděli. Jenže po náročné přípravě nám chyběl rychlejší a ostřejší krok, takže jsme ztráceli odražené míče a Ústí je naopak sbíralo. Nás to stálo dost sil," omlouval se několika stovkám slávistických příznivců v ochozech Rošického stadionu Stanislav Tecl.

„Čekali jsme, že utkání s druholigovým soupeřem zvládneme daleko lépe. Navzdory náročné zimní přípravě, kterou každý cítíme v nohách, i třeba přesto, že do každého poločasu vyběhla jiná sestava," přidával.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl ze Slavie a brankář Ústí Jan Plachý.

„To ale nemůže být omluva. I soupeřovi hráči trénují a neleží u televize," durdil se Trpišovský.

Aby ne, na podzim v lize ani jedna porážka a teď jeho mistrovský tým zpraží protivník ze soutěže o třídu níž.

„Měli jsme si s ním poradit," nepopíral trenér sešívaných, a i proto se mu nechtělo pouštět do hodnocení nových akvizic Hellebranda a Oscara.

„Lepší, že facka přišla teď, než abychom ji dostali v prvním jarním kole na Bohemce," snažil se Tecl najít na porážce s Ústím alespoň něco pozitivního. Přitom právě on mohl skóre otočit, neboť se dostal do dvou víc než slibných střeleckých příležitostí.

„Měl pár skvělých věcí, i z jeho pohybu bylo zřejmé, že se vrací do formy, kterou měl před zraněním," nevyčítal mu trenér, že šance neproměnil a připomínal přitom dlouhou Teclovu absenci.

„Jsem přesvědčený, že na jaře bude ve formě. A Júsuf Hilál zrovna tak," potvrzoval, že po odchodu Škody a Van Burena si s dvěma útočníky na jaře vystačí.

„Čímž netvrdím, že by se na poslední chvíli nemohl někdo nový v kádru objevit. Sám tomu ale moc nevěřím," potvrzoval trenér mistrovského celku, že na sportovního ředitele Jana Nezmara nijak nenaléhá, aby mu za dva zmiňované útočníky přivedl náhradu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Slavie Praha Jan Nezmar, trenér Jindřich Trpišovský a vedoucí mužstva Stanislav Vlček během přípravného utkání s Ústím nad Labem.

Ano, Jana Nezmara. Trpišovský totiž nahlas a hlavně poprvé oficiálně potvrdil, že v Edenu zůstává on a Nezmar také. „Jsem rád, vždyť už spolu táhneme pátou sezonu a jsme na sebe zvyklí. A teď je na Nezmara zvyklá celá Slavia."

Kromě toho kouče uklidňuje ještě jedna věc. Souček, Kolář a spol., kteří měli být po podzimu na scéně Ligy mistrů žádaným artiklem v zahraničí, zůstávají a o jejich odchodu Slavia s případnými zájemci nejedná.

„Ale já přitom nervózně odpočítávám hodiny, které zbývají do konce přestupového termínu. Znám to z léta... Ngadeu a Deli také neměli odejít a nakonec dopadlo všechno jinak. A pár desítek hodin předtím, než se okno zavřelo," oživoval Trpišovský prázdninovou zkušenost s transfery a odchodem hráčů základní sestavy.

Reklama

Související témata: