Hlavní obsah

Budějovice - Žižkov 1:1Straka se s Budějovicemi nedočkal vítězství ani na třetí pokus

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Procházka 0 : 1
53. Plocek 1 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Ani ve třetím zápase na trenérské lavičce fotbalistů Dynama České Budějovice se kouč František Straka výhry nedočkal. V zápase 7. kola se jeho celek rozešel smírně s Viktorií Žižkov 1:1 a Dynamo již šestý zápas v řadě nevyhrálo a propadlo na sestupovou pozici. Hosté vedli brankou Procházky ze závěru prvního poločasu, krátce po změně stran zaslouženě vyrovnal Plocek.

Foto: čtk

Trenér František Straka

Článek

Již ve druhé minutě Vozábal z přímého kopu našel před vápnem Černého, který svou střelu umístil těsně vedle pravé tyče žižkovské branky. Hosté ale viditelně nepřijeli na jih Čech jen bránit a každou příležitost zaútočit využili. Zejména jejich rychlá přechodová fáze dělala domácím značné starosti. V 11. minutě šli do brejku Stracený se Švancarou, druhý jmenovaný vystřelil, ale brankář Kučera míč stačil vyrazit.

Na druhé straně se dostal po rychlé akci Hílka s Plockem do zakončení Vozábal, s jeho tvrdou přízemní střelou si Bartalský poradil. Velikou smůlu měli Jihočeši ve 24. minutě. Po rohu Vozábala skončila hlavička Peroutky na břevně a dorážku Radzinevičiuse za již překonaným gólmanem Bartalským odvrátil z brankové čáry jeden z hostujících obránců.

Ve 41. minutě Vozábal poslal po křídle Plocka, sám si nabíhal na centr a chyběly mu jen centimetry. O dvě minuty později naopak udeřilo na druhé straně, když si na centr Straceného z trestného kopu naskočil nejlépe Švancara, sklepl míč Procházkovi a ten střelou podél Kučery otevřel skóre.

Po přestávce domácí hru zrychlili a výsledek se dostavil po osmi minutách. Černý unikl po levé straně, na jeho centr sice Mrkvička nedoskočil, ale za ním nabíhající Plocek v pádu střelou do protipohybu Bartalského pohodlně vyrovnal.

Domácí hráče gól viditelně povzbudil a zatlačili Viktorii před její šestnáctku. V 65. minutě z levé strany odcentroval domácí Žižka na Radzinevičiuse, jehož hlavičku do horního rohu branky ale gólman Bartalský kryl. Do šancí se pak ani jeden tým příliš nedostával, až v 80. minutě hlavičkoval v dobré pozici Homoláč, ale míč poslal těsně vedle branky.

Dynamo České Budějovice - Viktoria Žižkov 1:1 (0:1)
Branka: 53. Plocek - 43. Procházka. Rozhodčí: Jára - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Horejš, Žižka, Kučera - Novotný, Kropík. Diváci: 3551.
Č. Budějovice: P. Kučera - Peroutka (78. Jungr), Horejš, Homoláč, Žižka - Plocek, Hílek, Vozábal, Černý - Mrkvička (60. Stráský), Radzinevičius (64. Plichta). Trenér: Straka.
Žižkov: Bartalský - T. Kučera, Kropík, Besta, Moughfire - Stracený, Novotný (77. Bažík), Procházka, Kušnír - Švancara, Bukač (59. Kalod). Trenér: Griga.

Reklama

Související témata:
  Teplice - Č. Budějovice hrají
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články