Hlavní obsah

Brno - Jablonec 2:1Pacanda pomohl Brnu dvěma góly k vítězství nad Jabloncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Pacanda 1 : 0
50. Svátek 1 : 1
56. Pacanda 2 : 1

BRNO

Střídající útočník Pacanda pomohl po změně stran v rozmezí osmi minut dvěma góly fotbalistům Brna k vítězství nad Jabloncem 2:1. V utkání dvou zcela odlišných poločasů se Jablonci sice podařilo odpovědět na vedoucí branku za tři minuty vyrovnáním z kopačky Svátka, ale Brno nakonec získalo až na čtvrtý pokus první vítězství v domácím prostředí.

Článek

Křeč s nejistotou provázela celý úvodní poločas hru brněnských fotbalistů. Proti kompaktním zadním řadám působili domácí hráči hodně bezradně. Zkoušeli nakopávání dlouhých míčů na útočníky Doška s Bestou, stejně jako hru nakrátko. Oba způsoby ale vycházely stejně: nevedly do střeleckých příležitostí. Za celý poločas si Brňané vypracovali jen tři šance. Hned po čtyřech minutách se ocitl Došek po kolmé přihrávce Střeštíka sám před Špitem, ale mířil vedle. Z nudného a nezáživného fotbalu ještě vynikl Střeštíkův nepřesný střelecký pokus ze dvaceti metrů a hlavička Trousila do náruče Špita.

Jablonec na tom s produktivitou byl ještě hůře, pouze jednou se dostal do vážnější šance po rohovém kopu, jenže Svátek se nabídky lekl a přestřelil. Bezradní a trápící se Brňané nic dalšího nevymysleli a před přestávkou je do šaten poprvé v letošní sezoně vyprovázel pískot nespokojených příznivců.

Trenéru Brna Uličnému vyšel po přestávce dokonale tah se střídáním, když místo Doška zařadil Pacandu, který dokázal jako mávnutím kouzelného proutku probudit i své spoluhráče. Hned po dvou minutách pobytu na hřišti unikl Pacanda po Poláchově přihrávce po levé straně Fukalovi a jeho střela se od tyče odrazila do sítě. Z náskoku se však Brňané radovali pouze tři minuty, neboť po faulu Kubáně rozehrál trestný kop z levé strany Hamouz, míč se odrazil ke Svátkovi, jehož střela do protipohybu zaskočila brankáře Bureše.

Uličný zariskoval a poslal do hry místo středopolaře Kaloudy třetího útočníka Wagnera. I tento tah mu vyšel. V 55. minutě Střeštík odcentroval z pravé strany a nabíhající Pacanda vstřelil hlavou druhý gól. Tlak Brňanů pokračoval a zvýšit náskok jim zabránil jen výborně chytající brankář Špit, který kryl dvě střely Wagnera i šanci Besty, který navíc v 77. minutě trefil tyč. V závěru se ještě Jablonec vypnul k náporu, Brňané ale pozornou hrou v obraně těsné vítězství udrželi.

1. FC Brno - FK Jablonec 97 2:1 (0:0)
Branky: 47. a 55. Pacanda - 50. Svátek. Rozhodčí: Královec - Filípek, Mencl. ŽK: Polách, Wagner - Vácha. Diváci: 3050.
Brno: Bureš - Kubáň, Trousil, Pavlík, Siegl - Kalouda (54. Wagner), Holek, Polách, Střeštík (78. Živný) - T. Došek (46. Pacanda), Besta. Trenér: Uličný.
Jablonec: Špit - Fukal, Zábojník, Homola, Hamouz - Baranek, Vácha, Eliáš (62. Zelenka), Štěpán (62. Rilke) - Svátek (84. Hloušek), Klapka. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: