Hlavní obsah

Most - Kladno 2:2Most remizoval s Kladnem a stále čeká na výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Škoda 1 : 0
22. Zachariáš 1 : 1
62. da Silva 2 : 1
62. Szabo 2 : 2

MOST

Fotbalisté Mostu remizovali v utkání 7. ligového kola s Kladnem 2:2 a stále čekají na dně tabulky na první letošní vítězství. Severočeši přitom šli již v úvodu do vedení, ale Kladno dokázalo vývoj utkání zvrátit. Vedení hostů však trvalo jen několik desítek vteřin, jelikož jejich brankář Kostolanský vzápětí po vedoucím gólu pustil za svá záda tečovaný centr Da Silvy.

Článek

Most musel během prvního poločasu vystřídat oba útočníky, Toleski odkulhal ze hřiště s poraněným stehnem, Oboya byl odnesen na nosítkách s tržnou ranou na kotníku.

Most se před dnešním utkáním krčil až na posledním místě tabulky, ale hned v úvodu naznačil, že by rád výše, a tak začal aktivně. Odměna na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 12. minutě zahrávali domácí v rychlém sledu dva rohy z levé strany. První nepovedený centr Da Silvy hostující obrana ještě zablokovala, podruhé se ale už brazilský záložník ve službách Mostu nemýlil a na bližší tyči našel nekrytého Škodu, který míč přizvedl přes brankáře Kostolanského do sítě.

Most ale o devět minut později o vedení přišel, navíc skoro stejným způsobem, jakým jej nabyl. Kladno rozjelo rychlou kombinační akci, na jejímž konci centroval z levé strany Cigánek a Zachariáš míč hlavou lehce tečoval do sítě. Hostům vyrovnávací branka dodala sebevědomí a postupem času se začali dostávat stále častěji ke svým rychlým brejkům, vedeným zejména po levém křídle. Po jednom z nich se v 31. minutě vydal za kolmým míčem Jeslínek, z levé strany našel přetaženým centrem Dočkala, ten ale z první poslal míč vedle. Vzápětí měl Dočkal možnost k reparátu, ale v takřka identické pozici jej zablokoval Škoda.

Na konci první půle se Mostu zranili oba útočníci 

Domácí se do šancí v té době příliš nedostávali, přesto šli málem do vedení po zaváhání brankáře Kostolanského. Ten se v 33. minutě nechal nachytat točenou střelou z 25 metrů v podání Škody a musel se hodně natahovat, aby od své levé tyče doplachtil do středu branky, kam míč nakonec zamířil.

Na konci první půle se Mostu zranili oba útočníci Toleski s Oboyou, což hru domácích na dlouho ovlivnilo. K útočné aktivitě je probudila až vedoucí branka Kladna, o níž se postaralo přesně po hodině hry duo Jeslínek - Szabo. Jeslínek se vyřítil jako tank do brejku, udržel míč proti dvěma protihráčům a ještě jej přiklepl nabíhajícímu Szabovi, který z hranice šestnáctky poslal míč po zemi přesně k tyči.

Vedení hostů ale trvalo jen několik desítek vteřin. Ve velké pohodě hrající Da Silva poslal od pravého rohu ostrý přízemní centr, který po teči Bogdanova proklouzl mezi rukavicemi brankáře Kostolanského až do sítě. Od té doby už se hrálo jen na jednu branku, k čemuž napomohlo i vyloučení hostujícího obránce Čápa v 70. minutě. Z řady skrumáží ve vápně hostí se však žádné větší nebezpečí neurodilo, v nastaveném čase potom zastavil Štípka před odkrytou brankou odpískaný faul na brankáře.

SIAD Most - SK Kladno 2:2 (1:1)
Branky: 12. Škoda, 61. Bogdanov - 21. Zachariáš, 60. Szabo. Rozhodčí: Matějek - Chytil, Handlíř. ŽK: Škoda, Pilař, Štípek - Čáp, Hoffmann, Bartoš. ČK: 70. Čáp. Diváci: 4080.
Most: Svoboda - Prášil, Hainault, Procházka, Škoda - Da Silva, Schut, Pilař (82. V. Mendy), Trubila - Toleski (36. Štípek), Oboya (34. Bogdanov). Trenér: Žák.
Kladno: Kostolanský - Bartoš, Gross, Killar, Čáp - Dočkal (72. Hoffmann), Kúdela, Szabo, Cigánek - Jeslínek (64. Semerák), Zachariáš (83. Zoubele). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: