Hlavní obsah

Plzeň - Sokolov 6:0Vicemistři si zařádili až na druhý pokus, v derby Viktorií gól nepadl

Plzeň
Aktualizováno

Fanoušci českých vicemistrů měli během čtvrtka poslední možnost vidět své oblíbence před odletem na soustředění do Španělska v akci. Fotbalisté Plzně si dali do programu hned dva zápasy. V prvním tým trenéra Guľy jen remizoval s druholigovou Viktorií Žižkov 0:0. Plzeň si zařádila až na druhý pokus, Baník Sokolov rozstřílela 6:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Aleš Hruška v akci.

Článek

První přípravný duel pod vedením nového kouče se viktoriánům vydařil. V úvodním zápase porazili červenomodří Ústí nad Labem 4:1 po gólech Čermáka, Kayamby, Mihálika a Alvira.

Přestože do prvního čtvrtečního duelu nasadil Guĺa tým ve velmi silném složení, gól nepadl. Plzeň se s Žižkovem v derby Viktorií naposledy utkala před osmi lety v lize. Tehdy zápas také skončil 0:0.

Zápas nedopadl dobře pro Tomáše Chorého, který se hned po příchodu na hřiště zranil v hlavičkovém souboji, a tak musel ze hry odstoupit. V závěru za A tým poprvé nastoupil Karel Žilák.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře, dařila se nám i rozehrávka zezadu, ze které jsme párkrát vyjeli dopředu. V druhém poločase byla hra více rozháraná, nahoru dolů a už neměla takové parametry, které bychom chtěli," hodnotí záložník Lukáš Kalvach.

„Každý trenér má své metody, snaží se nám pomoct s určitými variantami, které by nám v lize mohly vyhovovat," popisuje Kalvach tréninky pod Adrianem Guľou.

Druhý zápas odehrála Plzeň proti tradičnímu soupeři ze Sokolova. A diváci se tentokrát nenudili, domácí nastříleli šest branek a Baník zdolali 6:0. Dvakrát se trefili Beauguel a Hořava.

Přípravné fotbalové zápasy:
Viktoria Plzeň - Viktoria Žižkov 0:0
Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica (79. Gabriel), Brabec, Limberský (79. Žilák) - Herc, Kalvach, Čermák - Mihálik (69. Kayamba), Krmenčík (69. Chorý, 72. Krmenčík), Kopic (79. Šulc).
Plzeň - Baník Sokolov 6:0 (4:0)
Branky: 16. z pen. a 56. Beauguel, 41. a 81. z pen. Hořava, 13. vlastní Čihák, 19. Kovařík.
Plzeň: Sváček - Havel, Hejda, Hubník (46. Gabriel), Hloušek (76. Žilák) - Procházka (46. Pihrt, 76. Svoboda), Bucha, Hořava - Kayamba (32. Šulc), Beauguel, Kovařík. Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: