Hlavní obsah

Fotbalisty Zlína ovládla euforie

ZLÍN

Zatímco v minulé sezóně se zachránili až na poslední chvíli, nyní jsou pevně usazeni v popředí tabulky. Fotbalistům Tescomy start do nového ročníku I. ligy vyšel nad očekávání. V sobotu připravili premiérovou porážku dosavadnímu lídrovi soutěže z Teplic a na zlínské Letné zavládla obrovská euforie.

Článek

„Diváci byli fantastičtí. Dohnali nás k vítězství,“ vzkázal autor rozhodující branky Marek Zúbek fanouškům, kteří během utkání často skandovali jméno trenéra valašského týmu Pavla Hoftycha. Nezapomněli ovšem ani na nedávno zesnulého Vlastislava Marečka, jenž před lety přivedl Zlín mezi tuzemskou elitu. V hledišti na jeho počest roztáhli transparent s nápisem „Vlasto, díky!“

„Toto cenné vítězství jsme vyválčili i pro něj,“ tvrdil zlínský kouč Hoftych, jenž se po vydařeném vstupu do ligy rozhodně nevznáší v oblacích. „Zatím se nám daří, ale pořád je to ještě začátek sezóny. Musíme zůstat pevně nohama na zemi. Soutěž je hodně vyrovnaná, případné dva či tři nezdary v řadě nás mohou srazit o dost míst níž,“ uvědomoval si.

Po Teplicích teď čeká Zlíňany další náročná zkouška. V pátek změří na Strahově síly se Slavií, která má za sebou skvělý start do Ligy mistrů. „Během několika dní se utkáme se dvěma momentálně nejsilnějšími českými mužstvy. Duel v Praze ještě víc naznačí, na co v této sezóně vlastně máme,“ myslí si Hoftych.

Jeho celek pocestuje i do hlavního města s odhodláním. „Prozatím se opíráme o téměř bezchybnou obranu. A nám vpředu se skoro vždycky daří vstřelit minimálně jeden gól. Kéž by nám to vyšlo také na Slavii,“ přeje si útočník Libor Žůrek.

Současnou zlínskou euforii si užívá i brankář Vít Baránek, jenž takřka celou loňskou sezónu promarodil. „O to větší radost teď mám z každého utkání, které dochytám zdravý a získáme v něm navíc tři body,“ těšil se z triumfu nad Teplicemi.

Reklama

Související témata: