Hlavní obsah

Do Slavie ruský kanonýr neodešel. Dynamu by se měl Komličenko v sobotu upsat

Praha
Aktualizováno

Do Slavie ruský snajpr Nikolaj Komličenko na podzim neodešel, i když jednání mezi Pražany a Mladou Boleslaví probíhala a v Edenu měli o hostování nejlepšího kanonýra minulého ligového ročníku zájem. Teď je ovšem na spadnutí Komličenkův přestup do Dynama. Samozřejmě moskevského, kam odletěl na lékařskou prohlídku a kde by měl v sobotu podepsat smlouvu na čtyři a půl roku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Nikolaj Komličenko by měl opustit Mladou Boleslav

Článek

I Mladá Boleslav tuto informaci potvrdila, i když na svých klubových stránkách neuvedla, o jaký ruský klub se jedná.

„Kolja v tuto chvíli řeší konkrétní nabídku na přestup. Od mladoboleslavského klubu dostal povolení odpojit se od týmu a celou záležitost v nejbližších dnech dořešit," řekl pro klubový web sportovní ředitel Mladé Boleslavi Josef Jinoch předtím, než svěřenci trenéra Webera odletěli na soustředění na Maltu.

Čtyřiadvacetiletý ruský reprezentant Nikolaj Komličenko s nimi ovšem do tepla neodletěl, ale vydal se naopak do mrazivé moskevské zimy. Ruské sportovní servery následně potvrdily, že v Moskvě absolvuje odchovanec Krasnodaru lékařskou prohlídku v Dynamu, které o něho má eminentní zájem.

O Komličenkově odchodu se vehementně spekulovalo už loni v létě. Nebylo divu, když si s 29 ligovými trefami vystřílel korunu krále střelců. Z transferu nakonec sešlo, ale v průběhu podzimu, během něhož dal ruský legionář dalších deset branek, se ozývali další zájemci.

Byla mezi i pražská Slavia. „Koncem podzimu jsme jednali o Komličenkově hostování s následnou opcí, ale k dohodě mezi kluby nedošlo," potvrdil trenér mistrovského celku Jindřich Trpišovský.

Teď všechno nasvědčuje tomu, že k dohodě mezi Mladou Boleslaví a moskevským Dynamem dojde.

„Pokud zdravotní prohlídka potvrdí, že je Nikolaj Komličenko v pořádku, dojde v sobotu k podpisu smlouvy. Modrobílým barvám Dynama se upíše do roku 2024," informuje Sport Expres.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi během utkání s Plzní.

Podle jeho zdrojů se funkcionářům Dynama po dlouhých jednáních podařilo najít kompromis a dohodnout se s Mladou Boleslaví na financích.

„Mladá Boleslav původně požadovala 5 milionů eur a argumentovala, že v porovnání s částkou 3,7 milionu eur požadovanou v létě cena Komličenka po debutu v ruském národním týmu narostla. Nakonec ale došlo k dohodě, takže Dynamo zaplatí 3,5 milionu eur," uvádí Sport Expres a sumu potvrzují i další ruské portály.

Moskevské Dynamo je po devatenácti odehraných kolech ruské ligy v tabulce na osmé příčce. Na vedoucí Petrohrad ztrácí 21 bodů, na páté místo znamenající účast v kvalifikaci o Evropskou ligu devět bodů. První jarní ligové kolo je v Rusku na programu 29. února, kdy Dynamo hostí v moskevském derby Spartak. Za ten nastupuje český legionář Alex Král.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články