Hlavní obsah

Fotbalista Knakal končí v Xanthi a asi posílí Olomouc

OLOMOUC

Fotbalový obránce Martin Knakal je blízko ukončení svého nepovedeného angažmá v řeckém týmu Škoda Xanthi a návratu do České republiky, kde by měl posílit Olomouc. Třiadvacetiletý hráč už v pondělí se Sigmou poprvé trénoval a podle ředitele klubu Jiřího Kubíčka by mělo být do konce týdne, kdy v tuzemsku končí přestupní termín, uzavřeno jeho roční hostování s následnou opcí.

Foto: čtk

Martin Knakal ještě v dresu Viktorie Plzeň (vlevo) v souboji s Tomášem Junem

Článek

Olomouc v pondělí zároveň do druholigového Hradce Králové uvolnila na hostování záložníka Martin Čupra.

Hostování Knakala, který nejčastěji nastupuje jako pravý bek, sice ještě není dotaženo do konce, ale podle Kubíčka zbývá doladit už jenom formality. Bývalý hráč Plzně a reprezentační jednadvacítky uvítal, že se jeho mise v Řecku nachýlila ke konci. "V současné chvíli je Olomouc to nejlepší, co mě mohlo potkat. Budu moc rád, až bude všechno dotažené do konce," řekl ČTK Knakal.

Knakal zamířil do Xanthi loni v prosinci z Plzně, ale u týmu krátce po jeho příchodu skončil trenér, který si jeho nákup vyžádal a Knakal byl odstaven na vedlejší kolej. Přišel také o červnový evropský šampionát hráčů do 21 let v Nizozemsku. "To mě moc mrzelo," vzpomínal Knakal na jedno z největších zklamání v kariéře.

Knakal hrál v Řecku jen za rezervní mužstvo a přípravné zápasy, proto jej návrat do české ligy tak potěšil. Velkou roli prý sehrála i skutečnost, že o něj hodně stál olomoucký kouč Martin Pulpit. "Několikrát jsme spolu mluvili po telefonu, hodně mě to potěšilo a budu mu chtít důvěru splatit," dodal Knakal.

Reklama

Související témata: