Hlavní obsah

Výhru na Letné zajistil Boleslavi bývalý sparťan

PRAHA

Ač to trenér Michal Bílek ještě v pátek razantně odmítal, fotbalová Sparta je v krizi. Prohrála druhé ligové utkání za sebou a mezitím ještě remizovala v prvním kole Poháru UEFA s Odense. Kouč Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný naproti tomu zažil v pondělí utkání s dobrým koncem, i když byl vykázán na tribunu. Jeho tým si totiž díky zlepšenému výkonu v druhém poločase, který korunoval rozhodující brankou střídající Radim Holub, odvezl z Prahy tři body.

Článek

Pondělní dohrávka sedmého kola Gambrinus ligy jen potvrdila dlouhodobou statistiku. Poslednímu mistrovi z Letné se totiž proti středočeskému celku nedaří. Z posledních sedmi vzájemných zápasů odešla pětkrát vítězně Mladá Boleslav, Sparta se radovala pouze dvakrát. „Možná to může být komplex. Podobný, jaký má třeba Slavia ze zápasů na jablonecké Střelnici,“ vykládal po utkání spokojený Holub. Ten v roli sparťanského kata vystřídal bývalého spoluhráče Luboše Pecku, který před sezónou odešel do Německa.

Letenští se shodovali na tom, že jim zápas prohrála vlastní nemohoucnost v koncovce. „Je to pořád to samé, neproměňujeme šance a pak ještě uděláme obrovskou chybu, kdy necháme Holuba přejít přes pět hráčů,“ zlobil se domácí kouč Bílek. „Hra vypadala o hodně lépe než proti dánskému celku,“ dodal již trochu smířlivěji. Popel si za špatnou koncovku sypal na hlavu především zkušený sparťanský útočník Marek Kulič: „Dnes jsem neproměnil dvě vyložené šance, což nás stálo zápas.“

Kulič byl do zimy kapitánem Mladé Boleslavi. Na tiskové konferenci si tak kamarádsky špital s nedávným spoluhráčem Holubem, pro kterého byl duel naopak pikantní tím, že v minulosti střílel branky v rudém dresu. „Samozřejmě stále cítím zvláštní motivaci. Není to zase tak dávno, co jsem tady působil,“ ujišťoval Holub a dodal: „Jsem rád, že jsem utkání rozhodl i proto, že jsem si na jaře nemohl proti Spartě zahrát.“

Ščasný se rozčiloval i chválil

Speciální příspěvek do týmové pokladny jej prý za vítěznou trefu nečeká. Zaplatit pohoštění pro kabinu ale podle jeho slov čeká trenéra Ščasného. Sahat do peněženky možná bude muset dvojnásob. Poprvé za zisk tří bodů na půdě klubu, který v minulosti vedl, podruhé za vykázání na tribunu, kam jej poslal v 75. minutě hlavní arbitr Pavel Franěk. „Kdyby mě rozhodčí vykázal po dvaceti minutách, kdy jsem se ohrazoval proti jeho výkonu, vůbec bych se nedivil. Nechápu ale, proč to udělal poté, co jsem jen křičel na svého hráče,“ divil se svému trestu Ščasný.

Vzápětí dokonce dodal perličku ze zákulisí, za kterou by mohl v budoucnu pykat: „Bylo to připravené. Když jsem byl v Mostě, slyšel jsem, že mají rozhodčí za úkol poslat Ščasného na tribunu,“ prohlásil trenér Boleslavi a trochu tajemně dodal: „Nemusím doufám říkat, od koho tyto pokyny byly.“ Po zápase přesto působil velmi spokojeně, superlativy na své svěřence nešetřil. „Cítil jsem už v minulých střetnutích, že jde mužstvo nahoru. Hlavně za druhou půli jsme si vítězství zasloužili. Sparta se dostala do minima šancí,“ řekl Ščasný novinářům.

S jeho výroky se neztotožňoval domácí krajní bek Zdeněk Pospěch, který po trestu pro Tomáše Řepku převzal kapitánskou pásku. „Vypracovali jsme si opět hodně šancí, ale neproměnili je,“ litoval Pospěch a dodal: „Chtěli jsme být po tomto kole první, takže jsme každopádně nespokojení.“ Podle Bílka i nového muže z páskou na paži vede ze současné sparťanské krize jediná cesta, konečně zužitkovat nabídnuté příležitosti ke skórování.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články